zoot

Placinta cu carne tocata: te salveaza din orice incurcatura

Placinta cu carne tocata isi gaseste locul pe o masa de sarbatoare. Scapa de stres si pregateste un preparat simplu:

Placinta de carne

Ingrediente:

  • 375g de faina alba
  • 260g de unt, la temperatura camerei
  • 125g zahar alb pudra (plus 25g pentru presarat)
  • 1 ou, batut (plus inca 1 ou pentru uns)
  • 600g de carne tocata
  • 2 mandarine, tocate marunt
  • 1 par, tocat marunt
  • Zeama proaspat stoarsa dintr –o lamaie

PLACINTA CU CARNE TOCATA

Toarna faina intr-un bol adanc si amestec-o cu untul. Adauga untul si oul batut si incorporeaza-le in aluat.

Presara putina faina pe blatul de lucru si framanta aluatul.

Inveleste-l intr-o folie de plastic si da-l la rece pentru 10 minute.

Amesteca carnea tocata cu mandarinele, marul si zeama de lamaie.

Preincalzeste cuptorul la 220C.

Intinde aluatul de placinta cu carne tocata intr-o foaie groasa de circa 3mm. Taie-o in doua.

Unge cu unt forma de placinta si presara putin faina.

Aseaza foaia de aluat, adauga umplutura si aseaza cealalta foaie de aluat. Unge-o cu ou batut si da la cuptor pentru 30-45 minute, pana se rumeneste.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.