zoot

Pizza vegetariana, cu spanac si branza feta

Pizza cu spanac si branza

Pizza este grozava oricand si in orice context. Chiar si atunci cand ai decis sa nu mai consumi carne, ai o varietate de umpluturi dintre care sa alegi. Iti propunem o pizza cu blat pufos de casa si o umplutura proteica din baby spanac, braza ricotta si branza feta.

Ingrediente pentru blatul de pizza:

  • 300g faina de pizza
  • 175ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • ½ lingurita de sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 200g baby spanac
  • 100g de branza ricotta
  • 50g branza feta
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 catel mare de usturoi
  • Un varf de cutit de oregano
  • Un praf de nucsoara
  • Sare si piper, proaspat macina, dupa gust

PIZZA VEGETARIANA CU SPANAC SI BRANZA FETA

Pizza vegetariana cu spanac si branza feta

Amesteca toate ingredientele pentru blatul de pizza intr-un bol inalt, cu ajutorul unei spatule si lasa-le 5 minute inainte de a incepe sa framanti aluatul. Framanta-l cu ajutorul mixerului prevazut cu carligului pentru framantat. Pe masura ce-l framanti, isi schimba consistenta din lipicios in elastic. Daca-l framanti cu mana, adauga treptat faina dupa cat cere aluatul.

Acopera vasul cu un prosop de bucatarie si lasa-l la dospit pana isi dubleaza volumul.

Preincalzeste cuptorul cu cel putin 30 de minute inainte pentru a fi incins.

Intinde aluatul cu mana pe o foaie de copt tapetata cu faina.

Incalzeste uleiul intr-o tigaie inalta la foc mediu. Adauga usturoiul zdrobit si soteaza un minut pana se inmoaie. Adauga frunzele de spanac fara codite si gateste-le 2-3 minute pana se inmoaie. Asteapta sa se raceasca, transfera-l pe cateva prosoape de bucatarie din hartie pentru a indeparta excesul de lichid.

Intr-un bol inalt amesteca spanacul cu branza pana se omogenizeaza. Adauga condimentele, sare si piper dupa gust. Imprastie umplutura pe blatul de pizza, lasand libere marginile si presara branza feta.

Transfera foaia de copt in tava si coace pentru 8-10 minute pana cand branza se inmoaie si crusta devine crocanta.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.