zoot

Pita: placinta cu branza feta si iaurt grecesc

Daca te sperie ideea de placinta traditionala, n-ai incercat si varianta greceasca: pita! Grecii o servesc la micul dejun dar si ca gustare, intre mese. Este o placinta cu branza sarata, satioasa, cu un gust dumnezeiesc. Se pregateste usor si rapid. Nici macar nu cere aluat. Este placinta pe care sa o coci cand n-ai timp sau te simti obosita, nu degeaba se numeste si ‘placinta lenesului’.

Placinta cu branza feta si iaurt grecesc

Ingrediente:

  • 140g de faina alba
  • 170g unt, topit
  • 200g iaurt grecesc
  • 100ml lapte
  • 400g branza feta
  • 200g cascaval (sau orice alta branza tare)
  • 2 oua, batute
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Sare si piper, dupa gust
  • optional: bucati de sunca presata si masline verzi tocate

PLACINTA CU BRANZA FETA SI IAURT GRECESC

Amesteca ingredientele uscate: faina si praful de copt intr-un bol adanc. Cu ajutorul unui tel, incorporeaza treptat laptele, adauga iaurtul, ouale batute si untul topit si racit. Amesteca bine cu telul pana se omogenizeaza si obtii un altual gros. Adauga cascavalul si amesteca usor pentru a-l incorpora, adauga branza feta maruntita si introdu-o in compozitie cu ajutorul unei spatule. Adauga sarea si piper.

Toarna compozitia obtinuta intr-o tava de cuptor (20X18cm) si coace placita cu branza feta si iaurt grecesc la 180C pe raftul din mijloc, pana se rumeneste, pentru aproximativ 45 minute. Placinta este gata cand scobitoarea introdusa in mijlocul acesteia iese curata.

Lasa placinta sa se raceasca in tava inainte de a o portiona si servi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.