zoot

Pilaf din bulgur cu legume la tigaie

Bulgurul este un adaos excelent in dieta, un grau dur, bogat in fibre, vitamine si minerale, cu indice glicemic scazut, ideal in dieta hipertensiva si curele de slabire. Bulgurul pe care-l cumperi din magazinele de specialitate vine curatat, prefiert, uscat si macinat, se gateste usor si se combina excelent cu legumele trase la tigaie. Se poate servi atat ca garnitura pentru diferite feluri de mancare principale cat si ca fel principal, in dieta vegana sau in perioadele de post. Poate fi insotit cu succes de un sos pesto.

Reteta bulgur cu legume

Ingrediente:

  • 1 cana de bulgur
  • 2 cani de apa calda sau supa concentrata de legume / pui
  • 1 ceapa alba tocata marunt
  • 1 morcov curatat si dat prin razatoarea fina
  • 1 ardei gras rosu tocat marunt
  • 2-3 rosii oparite, curatate de coaja si date prin razatoare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust

Pilaf din bulgur cu legume

Se masoara o cana de bulgur si se clateste in doua-trei ape, la fel ca orezul. Se scurge bine de apa si se pune de-o parte.

Se pune apa / supa concentrata de legume la incalzit.

Se incing doua linguri de ulei de masline si se caleste ceapa pana devine translucida. Se adauga morcovul si ardeiul, cateva linguri de supa concentrata de legume, se pune capacul si se lasa la inabusit.

Se adauga rosiile, se potriveste cu sare si piper si se mai gateste timp de 5 minute.

Se adauga bulgurul si se amesteca bine.

Se toarna apa / supa concentrata de legume calda, se potriveste din nou cu sare si piper si se da focul la mic.

Se fierbe bulgurul cu legume timp de 10-15 minute, timp in care absoarbe cea mai mare parte din lichid si se umfla. Gusta pentru a verifica daca este gatit.

Opreste focul si aseaza capacul peste tigaie. Lasa sa se patrunda aromele si sa se absoarba tot lichidul.

Toarna lichidul in cercuri decorative din inox si serveste alaturi de un sos pesto.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.