zoot

Pilaf de bulgur cu chiftelute

Reteta pilaf de bulgur cu chiftelute

Bulgurul este o optiune superioara orezului din punct de vedere nutritiv, cu o aroma delicata de nuci care sparge instant monotonia preparatelor culinare. Este un grau tare, cu un continut mai bogat in fibre si indice glicemic scazut ce poate fi consumat in salate sau pilaf. Pe langa numeroasele beneficii pentru silueta, bulgurul se gateste si foarte usor. Tocmai pentru ca vine prefiert, este suficient sa-l inmoi in apa pentru a obtine o mancare delicioasa. Bineinteles, pentru mai multa savoare, bulgurul din reteta noastra va fi fiert in supa concentrata de legume.

Ingrediente pentru pilaf de bulgur:

  • O cana de bulgur
  • 2 cani si jumatate supa concentrata de legume / pui
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 ardei gras verde tocat marunt
  • 1 radacina mica de pastarnac curatata si data prin razatoare
  • Ulei pentru gatit / unt
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel penru décor

Ingrediente pentru chiftele:

  • 250g carne tocata mixta
  • 1 felie de paine inmuiata in apa si scursa bine
  • O ceapa mica tocata marunt
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • Patrunjel sau marar tocat marunt
  • Sare si piper dupa gust
  • Ulei pentru gatit

Cum se face pilaful de bulgur

Bulgurul se spala in mai multe ape si se pregatesc legumele dupa indicatiile de mai sus.

Se incing 1-2 linguri de ulei de gatit intr-o tigaie adanca si se adauga ceapa. Cand a devenit translucida, se adauga legumele, o lingurita de supa concentrata si se asezoneaza cu sare si piper. Dupa ce s-au calit si legumele, se toarna bulgurul spalat si supa concentrata de legume. Dupa ce a dat in primul clocot, se da focul la mic si se pune capacul. Se tine pe foc pana cand intreg lichidul este absorbit, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.

Se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute intr-un bol si se presara faina pe blatul de lucru. Se ia cate o lingurita de compozitie, se formeaza o biluta si se trece prin faina. Se prajesc in baie de ulei, aproximativ 10 minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos. Se aseaza pe un servetel de bucatarie pentru a absorbi uleiul in exces si se servesc peste pilaful de bulgur.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.