zoot

Pila buffer: cand devine periculoasa pentru suprafata unghiilor

Pila bufferSarcinile zilnice, formula lacului de unghii si uzura zilnica pot indeparta luciul natural al unghiilor. Cu ajutorul unei pile buffer poti uniformiza suprafata unghiei, indeparta petele si reda luciul natural. Arata atat de grozav incat poti renunta la aplicarea lacului de unghii, mizand pe un look au naturel. Daca totusi alegi o baza de unghii sau o culoare, vei fi surprinsa sa observi cat de usor aluneca pe suprafata unghiei, oferind, in plus o mai buna aderenta a formulei pe unghiei. Manichiura arata mai bine si rezista mai mult, totul datorita pilei buffer.

Exista insa cazuri in care pila buffer poate deveni periculoasa pentru suprafata unghiei. Daca alegi o pila mult prea abraziva, risti sa deteriorezi suprafata unghiei care se subtiaza si se rupe mult mai usor. Alege cu atentie tipul de granulatie pentru a te bucura de beneficiile unui buffer profesional, fara neajunsuri.

Tipuri de granulatie:

  • 80 – aceasta pila buffer are textura grosie si nu trebuie folosita pe unghiile naturale, fiind uneori prea dura si pentru suprafata unghilor artificiale.
  • 100 – este vorba tot de pila dura care poate fi utilizata in conditii de siguranta pe unghii artificiale insa este indicat sa eviti sa o folosesti pe suprafata unghiilor naturale.
  • 180 – Este cel mai potrivit tip de granulatie pentru unghiile naturale sanatoase. Daca totusi unghiile tale sunt vulnerabile sau deteriorate datorita unei piliri excesive, alege o granulatie mai fina.
  • 240 – O granulatie fina, este o pila buffer frecvent utilizata pentru a obtine un finisaj neted pentru unghiile naturale sau artificiale.
  • 500 – Pila buffer cu acest tip de granulatie se foloseste pentru a lustrui suprafata unghiilor cu gel sau acrilice. Se poate folosi si pe unghiile naturale pentru a indeparta impuritatile lasate de pila buffer 180 si confera un luciu extraordinar.

O pila buffer ceva mai speciala este cea din cristal sau sticla (ceva mai putin costisitoare). Granulatiile sunt ultra fine, gravate in sticla, pot fi dezinfectate si igienizate. Marele neajuns al acestora este ca se pot sparge atunci cand scapte.

Printre cele mai nepotrivite alegeri sunt pilele din metal, desi comune, disponibile in aparoape orice trusa de manichiura, sunt destul de agresive cu unghiile naturale, putand cauza infiltrarea crapaturilor si exfolierea acestora.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.