zoot

Piept de pui in sos de soia cu legume la tigaie

Piept de pui in sos de soia cu legume la tigaie

Un preparat rapid, pregatit integral la tigaie, gata in putin peste o jumatate de ora, ideal pentru serile in care-ti lipseste inspiratia si vrei sa gatesti ceva simplu, cu ingrediente pe care le ai la indemana.

Ingrediente:

  • 200g piept de pui, taiat bucatele
  • ½ capatana broccoli, bucatele
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 ardei rosu, cubulete
  • 1 zucchini, cubulete
  • 2-3 catei de usturoi, zdrobiti
  • ½ cana de supa concentrata de pui
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de vin rosu sec
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • Sare si piper, duap gust

Piept de pui in sos de soia cu legume la tigaie

Amesteca bucatelele de pui cu sosul de soia, vinul rosu si amidonul de porumb.

Incinge o lingura de ulei  intr-o tigaie adanca sau wok. Adauga broccoli-ul, ardeiul, dovlecelul si usturoiul, presara sare si piper si gateste pentru 2-3 minute.

Adauga supa concentrata de pui, acopera si gateste la foc mic pana cand legumele se inmoaie (4-5 minute). Transfera legumele intr-un bol si sterge tigaia cu un servet.

Intoarce tigaia pe foc si incinge o lingura de ulei. Gateste bucatelele de pui pana nu mai sunt roz in mijloc (5 minute) apoi adauga sosul de soia si legumele. Continua sa gatesti, amestecand periodic 2-3 minute.

Presara ceapa tocata si serveste.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.