zoot

Pesto cu rosii uscate la soare

Un sos pesto delicios pe care-l omogenizezi in blender in doar cateva minute, amestecat cu paste fierte se transforma intr-un pranz rapid sau o cina tarzie pe care o poti servi ori de cate ori esti in criza de timp sau nu ai chef sa petreci zeci de minute in bucatarie.

Sos pesto cu rosii uscate la soare

Ingrediente:

  • 120g rosii uscate la soare organice
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 150g de rosii zdrobite
  • 1 ceapa ala tocata marunt
  • 60 ml vin rosu
  • 60ml otet balsamic
  • 120 ml ulei de masline
  • 50g parmezan ras
  • 30g nuci de pin zdrobite
  • 2 linguri de patrunjel tocatfin
  • 2 linguri de busuioc tocat fin
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • Sare, dupa gust

PESTO CU ROSII USCATE LA SOARE

Toarna rosiile uscate intr-un bol si acopera cu apa calduta. Lasa-le la hidratat 5 minute, pana devin moi.

Adauga-le in bolul blenderului, alaturi de busuioc, patrunjel, usturoi, nucile de pin si ceapa. Pulseaza de cateva ori pana se omogenizeaza bine. Adauga otetul balsamic, pasta de tomatice, rosiile zdrobite, vinul rosu si pulseaza din nou. Adauga uleiul de masline si parmezanul ras. Omogenizeaza si transfera intr-un bol.  Gusta pesto-ul de rosii si potriveste-l de sare si piper.

Sosul pesto cu rosii uscate la soare se amesteca cu pastele fierte dupa instructiunile de pe pachet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.