Peste prajit. Retete rapide si simple

  •  
  •  

Sunt preparate rapide, nu cer decat cateva ingrediente si ies absolut delicioase. Peste prajit perfect condimentat, asteapta sa fie insotit de o garnitura hipocalorica pentru o cina sanatoasa.

Snitele din file de crap

Snitele din crap

Peste prajit delicios?

Snitelele din peste sunt atat de gustoase incat plac si copiilor. Alege un peste alb pentru a prepara aceste snitele: pastrav, crap, salau, pangasius etc.

Ingrediente:

  • 600g file de crap
  • 2 oua BIO mari
  • Faina si pesmet
  • Ulei pentru prajit
  • Sare, turmeric si piper negru dupa gust
  • Zeama proaspat stoarsa a unei jumatati de lamai

Spala bucatile de peste alb sub un jet de apa si usuca-le cu un prosop de bucatarie. Asigura-te ca nu are oase sau vene (sau indeparteaza-le, dupa caz).

Pulverizeaza zeama de lamaie peste fileuri, sareaza, condimenteaza cu piper negru, proaspat macina si turmeric. Da la rece timp de 20 de minute.

Fiecare bucata de file se inmoaie bine in ouale batute dupa care se da prin pesmet si se prajeste in baie de ulei incins, pana se rumeneste frumos, pe ambele fete.

Se scot si se aseaza peste cateva servetele de bucatarie pentru a absorbi grasimea in exces.

*** Snitelele de crap se pot gati si la cuptor, intr-o tava peste care ai aseaza o hartie de copt.

Servetele snitelele de peste prajit alaturi de o garnitura din legume le tigaie, orez, piure din diferite legume (cartof, conopida, pastarnac) sau pur si simplu, o salata.

File de pangasius pane

Peste pane cu cartofi prajti

Incearca si o reteta de peste prajit tipic englezeasca.

Pestele pane cu cartofi prajiti sau ‘fish & chips’ cum le spun englezii, sunt fileuri de cod trecute printr-un aluat cu bere tare si prajite in ulei incins, servite alaturi de o portie generoasa de cartofi prajiti.

O masa principala simpla si rapida care-ti aduce o stare de bine.

Ingrediente pentru peste:

  • 4 fileuri de peste alb fara oase (175g buc)
  • 225g de faina alba, plus faina pentru tapetare
  • 300ml de bere tare
  • Sare si piper, proaspat macinat

Ingrediente pentru cartofi:

  • 6-8 cartofi cu amidon
  • Ulei pentru gatit
  • Sare si piper, proaspat macinat

Curata cartofii de coaja, spala-i bine si taie-i feliute. Sterge-i cu un servet de bucatarie din hartie si prajeste-i in friteuza pentru 8-10 minute, pana se inmoaie dar inainte sa se rumeneasca. Indeparteaza-i din friteuza, scurge excesul de ulei si aseaza-i pe o farfurie pentru a se raci.

Intre timp, pregateste crusta pentru pestele pane. Amesteca faina cu un praf de sare intr-un bol adanc si toarna berea treptat, astfel incat sa obtii un aluat gros. Daca totusi ti se pare prea gros, mai adauga putina bere. Ar trebui sa aiba consistenta smantanii dulci si ar trebui sa imbraci fundul unei linguri de lemn.

Verifica fileurile de peste sa nu contina oase, asezoneaza-le cu sare si piper si pulverizeaza faina pentru a se prinde mai bine crusta. Da-le prin aluat si prajeste-le in ulei incins pentru 8-10 minute pana se rumenesc frumos. Indeparteaza pestele pane din tigaie, scurge-l de ulei si pastreaza-l cald.

Intoarce cartofii prajiti in friteuza cu ulei incins si continua sa-I mai gatesti pentru 2-3 minute pana se rumenesc frumos. Indeparteaza excesul de ulei si asezoneaza cu sare si piper inainte de a-i aseza langa pestele pane.

Pestele prajit pane cu cartofi prajiti se pot servi alaturi de un piure de mazare, paine si unt, pentru o experienta autentica englezeasca.

File de somon la tigaie grill

Daca ai de gatit patru sau mai putine file-uri de somon, mizeaza cu incredere pe aceasta metoda de a gati somonul. Obtii un peste prajit suculent, fara a-i acorda o atentie prea mare.

Nu trebuie decat sa respecti si sa adaptezi timpii de gatire in functie de dimensiunea file-ului achizitionat.

Ingrediente:

  • 2 fileuri de somon, fara oase
  • 1 lingura de unt
  • Sare si piper dupa gust

Presara sare peste somon

Somon la tigaie – una dintre cele mai simple modalitati de a gati somon. N-ai nevoie de cuptor, ustensile sau ingrediente speciale. Cu toate acestea acestea, sunt cateva lucruri de care trebuie sa tii cont:

Asezoneaza cu piper

Asezoneaza fileurile de somon cu sare, piper si mirodenii, dupa gust si lasa-l sa stea asa timp de 10-15 minute. Sterge-l apoi cu un servet de bucatarie din hartie pentru a fi uscat cand il adaugi in tigaie.

Somon la tigaie

Alege o tigaie aderenta si topeste in ea o lingura de unt la foc mediu spre mare si gateste pana incepe sa se depune spuma si devine auriu.

Somon prajit la tigaie

Aseaza file-ul in tigaie, partea cu piele in sus.

Se intoarce somonul pe partea cealalta

Gateste timp de aproximativ 5-6 minute fara a-l intoarce, pana se rumeneste frumos.

File de somon in tigaie grill

Intoarce somonul pe partea cealalta cu o spatula mare sau un cleste si gateste pana este intrepatruns perfect, timp de alte 2-4 minute, nu mai mult. Un somon gatit prea tare isi pierde textura.

Cum se gateste somonul

Daca gatesti doua file-uri in aceeasi tigaie, asigura-te ca eu dimensiune similare pentru a se gati la fel, in acelasi timp.

Se tranfera

Somonul prajit la tigaie se poate servi cu legume, piure sau, pur si simplu, o salata verde. Daca ti-a ramas somon, pastreaza-l in frigider pentru a-l folosi a doua zi in sandvisuri sau salate.

Vezi si:

File de salau in crusta de migdale

Fileuri de salau in crusta de migdale

Un preparat principal usor si gustos, fileurile de peste salau prajite in crusta de migdale pot fi servite alaturi de legume trase la tigaie si /sau piure de cartofi.

Dupa ce sunt sotate in tigaie, fileurile de peste sunt imbracate in crusta de migdale si date pe cuptor pentru a se gati complet si a se imbiba de arome.

Ingrediente:

  • 4 fileuri de salau (120-140g fiecare)
  • 1 ou de gaina
  • 1 lingura de faina alba
  • 30g fulgi de migdale (sau migdale maruntite la cutit)
  • 400g fasole verde la cutie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 varf de cutit de oregano uscat
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Sare si piper, dupa gust

Spala pestele si usuca-l cu un servetel.

Salau

Fileteaza salaul in patru fileuri si indeparteaza oasele.

Fileuri salau

Amesteca oul cu 2 linguri de apa rece cu ajutorul unui tel. Amesteca bine, adauga sare, piper si oregano.

Fileuri de salau trase la tigaie

Soteaza-le in ulei pe ambele parti. Scoate pestele si adauga fasolea verde.

Da-le prin faina, in sosul pregatit anterior si apoi in migdale.

Salau la cuptor

Aseaza-le in tava, adauga feliutele de usturoi, cateva linguri de apa si acopera.

Da la cuptor pentru 7-10 minute si serveste pestele prajit cu garnitura preferata.

Sardine la tigaie

Sardine tigaie grill

Pe langa faptul ca sunt accesibile, sardinele vin cu numeroase beneficii pentru sanatate. Alimente bogate in substante nutritive, mentin inima sanatoasa.

Reprezinta una dintre cele mai concentrate surse de acizi grasi Omega 3 care scad nivelul colesterolului si a trigliceridelor din sange.

Proaspete sau congelate, le poti gati pe gratar sau in tigaia grill si te bucuri de peste prajit in mai putin de 10 minute.

Ingrediente:

  • 12 sardine curatate
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper, proaspat macinat
  • Cateva frunze de rozmarim proaspat
  • Salata verde
  • 1 lamaie, taiata felii

Unge cu ulei o tigaie grill si pune-o la incins.

Clateste bine sardinele si usuca-le cu servetele din hartie.

Unge-le cu ulei de masline si asezoneaza-le cu sare si piper, dupa gust.

Cand tigaia este incinsa, presara frunzele de rozmarin si aseaza sardinele.

Gateste-le timp de doua-trei minute pe fiecare parte.

Serveste acest  tip de peste prajit pe un pat de salata verde, asezoneazata dupa gust, alaturi de cateva felii de lamaie.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro