zoot

Peste alb la cuptor cu vin

Pentru a pregati aceasta reteta, poti alege orice tip de peste alb. Nu vei mai avea nevoie decat de cateva rosii cherry, un pahar de vin alb si o mana de patranjel tocat fin. Se gateste intr-un vas termorezistent, la cuptor, acoperit cu o folie de aluminiu pentru a-si intensifica aroma. In timpul prepararii vinul se evapora iar rosii carnoase si suculente, completeaza perfect acest fel de mancare. Are o dificultate redusa, in aproximativ 20 de minute este gata, ideal pentru o cina tarzie, cand esti in criza de timp.

Ingrediente:

Reteta peste alb

  • 600g peste alb, taiat in 4 bucati (se poate folosi si peste file)
  • 1 pahar de vin alb
  • 12 rosii cherry
  • 1 lingura ulei de masline
  • O mana de patrunjel tocat fin
  • Sare si piper dupa gust

Peste alb la cuptor cu vin si ierburi proaspete

Reteta de peste alb la cuptor

Preincalzeste cuptorul la 190 °C

Spala pestele, sterge-l cu un servetel de bucatarie, verifica-l de oase, presara sare peste el si aseaza-l intr-un vas de sticla termorezistenta. Toarna peste el vinul, uleiul de masline, adauga rosiile cherry si patrunjelul tocat.

Acopera vasul cu o folie de aluminiu si da la cuptor timp de 15-20 de minute, pana peste este complet gatit si alcoolul s-a evaporat.

Se scoate vasul cu ajutorul unei manusi, se desface cu grija folia de aluminiu si se lasa aburul sa iasa. Se serveste cald.

Serveste pestele alb la cuptor cu o salata proaspata si o felie de franzela sau adauga-i garnitura preferata: legume trase la tigaie, piure cremos de cartofi sau pastarnac.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.