zoot

Pere coapte cu sirop de artar, iaurt grecesc si granola

Reteta de pere coapte

Pere coapte: un desert cu o aroma deosebita, usor de gatit, iti incalzeste sufletul intr-o seara de toamna tarzie. Textura moale a perelor contrasteaza excelent cu textura crocanta a amestecului de granola iar gustul dulce acrisor al amestecului de sirop si iaurt grecesc vin sa completeaza intreaga poveste. Un desert simplu, de un rafinament incredibil, cu timp mediu de preparare, iti rasfata papilele gustative intr-un mod unic, pe care nu-l vei uita curand.

Ingrediente (4 portii):

  • 4 pere dulci
  • 250 ml suc de mere
  • 250 ml apa
  • 2 linguri de miere
  • Un varf de cutit de scortisoar macinata
  • Un pahar de iaurt grecesc
  • 4 linguri de sirop de artar
  • 4 linguri de granola

PERE COAPTE CU SIROP DE ARTAR, IAURT GRECESC SI GRANOLA

Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.

Pere coapte

Taie perele pe jumatate si indeparteaza cotorul cu o lingurita.

Pere coapte la cuptor

Aseaza perele intr-un vas termorezistent de Jena cu fata in jos, adauga sucul de mere si apa.

Miere peste pere coapte in tava

Toarna mierea peste coaja perelor, pudreaza cu scortisoara si acopera vasul cu o folie de aluminiu.

Pere coapte cu miere iaurt si granola

Da vasul la cuptor timp de 35 de minute sau pana se inmoaie perele.

Dupa ce perele s-au copt, toarna lichidul intr-o tigaie aderenta si redu siropul pana i se ingroasa consistenta si raman 4 lingurite de sirop. Da-l deoparte la racit.

Amesteca iaurtul grecesc cu siropul de artar.

Cum se fac perele coapte

Aseaza pe farfurie cele doua jumatati de pere coapte, sprijinite unele de celelalte, garniseste fiecare farfurie cu ¼ din cantitatea de iaurt, toarna o lingurita de sirop redus si presara o lingura de granola.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.