zoot

Penne cu mazare si sos pesto de busuioc

Reteta penne cu mazare verde

Deloc pretentioase, pastele penne se combina excelent cu sosul pesto genovez, aromat, fin si gustos, usor de pregatit in robotul cu bucatarie. Sosul neconsumat la masa se pastreaza intr-un borcan cu capac ermetic, putand fi consumat ulterior cu paste sau direct pe paine.

Ingrediente pentru penne cu mazare:

  • O cutie de Penne Rigate
  • 200g mazare verde boabe la cutie
  • 4 linguri de parmezan
  • 1-2 catei de usturoi tocat marunt
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingura ulei de gatit

Ingrediente pentru sos pesto genovez:

  • 40g frunze de busuioc uscate
  • 50g muguri de pin
  • 80ml ulei de masline
  • 50g de parmezan ras
  • 30g branza pecorino ras
  • Optional: o lingurita de zeama de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • Sare dupa gust

RETETA PENNE CU MAZARE

Pune la fiert pennele conform instructiunilor de pe ambalaj, scurge-le si pastreaza o cana din apa in care au fiert. Incinge o lingura de ulei de gatit si adauga usturoiul. Toarna mazarea si apa, asezoneaza cu sare si piper. Dupa ce mazarea a fiert si s-a evaporat aproape intreaga cantitate de lichid, adauga parmezanul ras si pastele. Amesteca bine si serveste cu sos pesto.

Cum se face pesto de busuioc:

Toarna mugurii de pin si catelul de usturoi in robotul de bucatarie si mixeaza cu putina sare timp de 10 secunde. Adauga frunzele de busuioc si mixeaza iar timp de cateva secunde pana se maruntesc. Adauga uleiul de masline si mixeaza doar cateva secunde (risti ca aparatul sa se incalzeasca si sa ‘prajeasca’ busuiocul). Adauga parmezanul si branza si pulseaza din nou cateva secunde. Daca preferi, poti adauga o lingurita de zeama de lamaie proaspat stoarsa.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.