zoot

Patru pasi spre alcalinizarea organismului

4 pasi spre alcalinizarea organismului

Putini sunt aceia care se gandesc la echilibrul acid-alcalin insa un pH corespunzator este esential pentru mentinerea unui nivel general de sanatate. Multi doctori pun accent pe importanta reducerii aciditatii din organism cu ajutorul unei diete alcaline. Se crede ca bolile si modificarile organice de echilibru in organism nu sunt posibile in prezenta pH-ului echilibrat.

Ce inseamna un pH echilibrat?

pH-ul echilibrat se obtine atunci cand exista un echilibru intre aciditatea si alcalinitatea din organism. Acest echilibru poate preveni dezvoltarea microbilor si a organismelor daunatoare, erodarea tesuturilor si organelor, pierderea mineralelor din corp si scaderea imunitatii.

pH-ul este o masuratoare a nivelului aciditatii, respectiv alcalinitatii din fluidele si testurile organismului nostru si se masoara pe o scala de la 0 la 14. Cu cat o solutie este mai acida, cu atat are un pH mai scazut. Cu cat este mai alcalina, cu atat pH-ul este mai mare. Care este pH-ul ideal?

 • Un pH de 7 este considerat neutru, nici alcalin, nici acid.
 • Cel mai sanatos nivel al pH-ului pentru corpul uman este usor alcalin. Cat de alcalin? Ideal ar trebui sa vizam un pH intre 7.365 si 7.45.
 • pH-ul fluctueaza in decursul zilei in functie de mai multi factori dar, de regula, se situeaza intre 6 si 7.5.

Cum se creeaza dezechilibrul?

In mod normal, rinichii ajuta la mentinerea unui nivel optim al pH-ului si al nivelului de electroliti, inclusiv calciu, magneziu, potasiu si sodiu dar atunci cand sunt expusi la substante acide, acesti electroliti sunt folositi pentru a combate acciditatea. Rinichii incep sa excrete mai multe mineral din corp prin urina iar nivelurile ridicate de aciditate forteaza organismul sa elimine in exces minerale din oase, celule, testuri si organe. Celulele raman fara suficiente minerale pentru a oxigena organismul si a elimina toxinele. Chiar si absorbtia de minerale este compromisa. Toxinele si agentii patogeni se pot acumula in organism, scazand imunitatea corpului.

Pentru a preveni acest dezechilibru, analizeaza-ti atent stilul de viata si obiceiurile care ti-ar putea afecta nivelul de nutrienti, flora intestinala si sistemul imunitar. Printre principalii factori care contribuie la aparitia acidozei in organism, se numara:

 • Consumul de alcool si droguri (inclusiv anumite medicamente, precum sedativele sau antibioticele)
 • Consumul alimentelor procesate, bogate in sare, zahar adaugat, conservanti, pesticide, erbicide etc.
 • Functionarea necorespunzatoare a rinichilor si a plamanilor, digestia precara si flora intestinala compromisa.
 • O dieta saraca in fibre, minerale precum potasiu, calciu
 • Excesul de hormoni din alimente procesare, plastic si produse cosmetice
 • Poluarea, stresul cronic, tulburari legate de somn, inclusiv apneea
 • Sedentarismul sau excesul de activitate fizica
 • Expunerea la substate chimice si radiatii.

Cum poti restabili echilibrul pH-ului din organism?

 • Redu cantitatea de alimente acide. Printre acestea se numara alimentele procesate, alimentele bogate in sare, alimentele cu zahar adaugat, cerelele rafinate si alimentele din cereale rafinate. Tot in categoria alimentelor acide intra carnea, laptele si produsele lactate.
 • Creste cantitatea de alimente alcaline. Printre alimentele alcaline se numara legumele, salatele si cele mai multe fructe. Ori de cate ori este posibil, opteaza pentru varianta organica.
 • Bea apa alcalina. Poti adauga lamaie in apa obisnuita pentru a o alcaliniza.
 • Evita expunerea la substante chimice si poluanti care poti dezechilibra pH-ul organismului.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.