zoot

Patru lucruri care-ti decoloreaza parul

Si pe care le ignori. Daca obisnuiesti sa-ti colorezi artificial parul, te confrunti cu vesnica problema a pierderii din intensitatea culorii pana la decolorare. Pe cine pacalim? Indiferent de culoarea aleasa, ea nu va rezista trei luni asa cum este marketata. Exista insa o modalitate de a prelungi durata de viata a vopselei de par. Identifica cauzele pierderii de culoare si bucura-te de aceeasi nuanta intensa pentru mai mult timp.

Unii din factorii care-ti decoloreaza parul sunt usor de identificat. Razele solare, de exemplu. Razele UV care bat direct in parul tau atunci cand nu-ti acoperi parul, determina o schimbare de culoare. Alti factori sunt mai greu de identificat si pe acestia din urma ii vom trata in acest articol.

Patru lucruri care ti decoloreaza culoarea parului
Foto: Image.net

Uleiurile si serurile nuantate

Acel ser nuantat, bogat in ulei de argan iti poate determina costisitorul blond sa sfarseasca in capatul celalalt al spectrului. Daca esti blonda, nu aplica pe par un ulei de par de culoare portocalie. Solutia? Mizeaza pe produse clare si translucide care nu-ti afecteaza culoarea parului. Mai mult, fii atenta cat de departe intinzi serul cu vitamina C pe fata. Cand intr in contact cu linia parului, acesta poate tente blonde si albe.

Apa dura

Apa cu care-ti speli parul in mod obisnuit are un impac major asupra culorii parului dvs. Apa moale este cea mai buna pentru parul tau dar si pentru piele. Ba mai mult, economisesti o cantitate mare de produse de ingrijire cand iti speli parul cu apa moale, caci emulsifica mai bine si nu mai ai nevoie de atat de mult sampon. Ce trebuie sa faci? Aplica un filtru individual de dus daca in zona in care locuiesti curge apa dura. Aceasta poate contine si clor, un ingrediente care da o tenta verde parului. Din fericire, exista produse, precum samponul pentru inotatori care neutreaza aceste tente verzui.

Produsele incorecte

Toate toate produsele sunt formulate pentru a pastra culoarea artificiala a parului tau. Desi este recomandat sa mergi pe o versiune de produse de ingrijire a parului fara sulfati, consulta-te cu stilistul tau inainte de a face o alegere. Fiecare par are nevoi particulare si n-ar trebui sa mergi dupa ureche.

Alcoolul si siliconul

Sunt substante pe care le gasesti, de regula, in produsele de ingrijire si styling. Regasite indeosebi in fixativ si serumuri de par, sunt ingrediente pe care ar trebui sa le eviti sau sa le folosesti cat mai rar. Multi sunt de parere ca siliconul confera stralucire parului, dar nu este chiar asa. Aceasta se acumuleaza pe scalp si, neindepartat, dace ca culoarea parului tau sa devina plictisitoare.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.