zoot

Patru etape cheie pentru un par bine spalat

Un par bine spalat nu este privat de uleiurile naturale secretate de scalp, se murdareste mai greu si capata acea stralucire fireasca, fara efort. Exista patru etape cheie ale unui par bine spalat:

Etape cheie ale unui par bine spalat

Descurca-ti parul inainte de samponare

Firul parului se poate rupe cu usurinta daca incerci sa-l descurci dupa spalare. Foloseste o perie cu peri naturali si moi pentru a-ti descurca parul inainte de samponare.  Periajul dinainte de samponare favorizeaza patrunderea apei, prin eliminarea impuritatilor si a resturilor de produse de styling folosite.

Exista un singura exceptie de la regula:

Daca este foarte incurcat, asteapta pana il umezesti si aplici din abundenta balsam. Dupa ce l-ai lasat sa actioneze, foloseste un pieptene cu dinti rari pentru a-l descurca apoi samponeaza in mod obisnuit. Aplicarea balsamul atat inainte cat si dupa samponare protejeaza parul, netezindu-l si protejand stratul exterior al firului de par.

Satureaza-ti parul apa

Inainte de a-ti sampona parul, uda-l din belsug cu apa. Asigura-te ca apa a patruns nu numai la suprafata. Parul trebuie sa fie imbibat complet cu apa.

Samponeaza scalpul, nu firul de par

Dupa ce ti-ai saturat parul cu apa, toarna sampon in palma si aplica-l pe scalp. Foloseste-te de buricele degetelor pentru a masa scalpul cel putin un minut, chiar mai mai mult daca parul tau obisnuieste sa sa secrete sebuum in exces. Distribuie apoi spuma creata pe lungimea firului de par pana la varfuri si curata restul parului. Evita miscarile de frictiune care fragilizeaza parul.

O cantitate de sampon cat o aluna ar trebuie sa-ti ajunga pentru curatarea parului mediu. O aplicare sau doua? Nu exista o regula absoluta. Daca obisnuiesti sa-ti speli frecvent parul, o singura samponare este suficienta. Daca ai parul incarcat de produse de styling, inclusiv sampon uscat sau daca parul tau secreta sebuum in exces, atunci este de preferat a doua aplicare.

Clateste indelung

Cu capul pe spate, sub dus, clateste-ti parul indelung sub un jet de apa calaie, insistand mai ales asupra radacinior, pana scartaie. Temperatura potrivita este foarte importanta cand iti clatesi parul. Apa calda indeparteaza uleiurile secretate in mod natural de catre scalp, favorizand deshidratarea si pierderea culorii. Foloseste-ti degete pentru a-ti separa parul si a indeparta toate urmele de sampon si balsam. La final, trece un jet de apa rece peste varfuri pentru a strange solzisorii firului de par. Desavarseste limpezirea si confera stralucire.

Extra-tip: foloseste un prosop din microfibre sau un tricou din bumbac pentru a indeparta excesul de apa prin tapotare. Nu-ti freca parul cu prosopul!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.