zoot

Patru bauturi homemade de savurat in aceasta toamna

Bauturi de toamna

Savureaza si tu aceste patru bauturi cu arome de toamna!

Mimosa cu cidru de mere

Un cocktail aromat si fin, tocmai potrivit pentru a fi savurat cu prietenele in aceasta toamna.

  • Cidru de mere
  • Sampanie
  • Zahar
  • Felii subtiri de mar

Cufunda paharul de sampanie in apa rece apoi preseaza-l in zahar pentru a captusi marginile.

Toarna cidru de mere ½ sau ¾ din pahar.

Completeaza cu sampanie si decoreaza paharul cu feliute subtiri de mar.

Ciocolata calda cu frisca

In zilele friguroase de toamna, poti savura o ciocolata calda pe veranda.

  • 4 pahare de lapte
  • ½ pahar de cacao
  • ½ pahar de zahar alb
  • 4 linguri de lichior de ciocolata
  • Frisca, pentru garnisire

Intr-un ibric adanc se amesteca cu telul la foc mediu un pahar de lapte cu pudra de cacao, zaharul si un praf de sare. Dupa ce s-au omogenizat si zaharul s-a topit, se incorporeaza, treptat, restul de lapte. Se toarna in cani, se adauga lichiorul si se garniseste cu frisca.

Vin fiert cu scortisoara

Probabil cea mai reprezentativa bautura calda a inceputului de sezon rece, vinul fiert te incalzeste si-ti da o stare de bine si relaxare.

  • 1l vin rosu de tara
  • 4 linguri de zahar brun
  • 1 mar mare, feliat
  • 1 baton de scortisoara
  • 3-4cuisoare

Se pune vinul la fiert intr-un ibric la foc mediu. Se adauga treptat zaharul si se amesteca cu telul pentru a se dizolva. Se adauga scortisoara si cuisoare si se lasa la fiert inca 2-3 minute, amesetecandu-se periodic pentru omogenizarea aromelor. Indeparteaza cuisoarele, toarna vinul in pahare si adauga feliile de mar.

Limonada cu ghimbir

Te ajuta sa treci mai repede peste o raceala.

  • 2 lamai
  • 2 lingurite de ghimbir ras
  • 1-2 linguri miere
  • 1l apa

Stoarce sucul lamailor si adauga-l in carafa cu apa, amesteca ghimbirul si mierea pana aceasta se topeste. Gusta si potriveste gustul dulce dupa preferinte. Serveste bautura imediat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.