zoot

Pate din cartofi dulci. Delicios pe tartine sau cu legume crude

Datorita texturii si a gustului usor dulce-picant, este cartoful ideal pentru a obtine un pate delicios, incarcat de vitamina A. Intinde-l pe tartine sau serveste-l alaturi de betisoare din legume crude.

Pate cartofi

Ingrediente:

  • 2-3 cartofi dulci mici (350g)
  • 80ml supa concentrata de legume
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sos de ardei iute
  • ½ lingurita de sare
  • ¼ lingurita piper cayenne
  • 3 linguri de ulei de masline

PATE DIN CARTOFI DULCI

Preincalzeste cuptorul la 190 C. Aseaza cateii de usturoi intr-o tava de cuptor si coace-i pentru 40 de minute, pana se inmoaie. Asteapta sa se raceasca, taie capatul, apa si stoarce-i.

Pune apa la fiert intr-o oala. Cand a ajuns in punctul de fierbere, adauga cartofii spalati si sare. Fierbe-I pentru 6-8 minute pana se inmoaie si pot fi patrunsi cu usurinta de furculita. Scurge-i si lasa-i la racit, apoi curata-I de coaja.

Adauga toate ingredientele intr-un blender (mai putin supa)  si pulseaza pana se omogenizeaza bine. Adauga treptat supa, in functie de textura pe care vrei sa o obtii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.