zoot

Pate de ciuperci. Prea delicios sa fie consumat doar in post

Nu astepta un moment anume sa consumi acest delicios pate de ciuperci. Cremos, aromat si usor de tartinat, poate fi consumat la micul dejun  sau intre mesele principale, ca o gustare. Hiperproteic, instaleaza si mentine senzatia de satietate.

Pate de ciuperci

Ingrediente

  • 500g ciuperci albe Champignon proaspete, curatate
  • 2 linguri de parmezan ras / fulgi de drojdie inactiva
  • 1 ceapa alba tocata fin
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 50g unt gras, la temperatura camerei
  • 1 varf de cutit de boia dulce
  • Un praf de chili pudra
  • ½ legatura de patrunjel
  • Sare si piper dupa gust

RETETA PATE DE CIUPERCI

Cojeste ciupercile, spala-le bine sub un jet de apa apoi pune-le la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au inmuiat (aproximativ 20 de minute), toarna-le intr-o sita si lasa-le la scurs.
*** Daca folosesti ciuperci la cutie, poti sari peste acest pas

Incinge 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie aderenta si soteaza ceapa tocata marunt. Dupa ce a devenit translucida, adauga usturoiul zdrobit, sare si piper, amesteca. Adauga ciupercile taiate feliute si o ceasca de supa concentrata de legume (sau apa calduta). Dupa ce s-a evaporat lichidul, opreste focul si lasa-le sa se raceasca.

Adauga continutul tigaii in blender, untul la temperatura camerei, parmezanul ras, patrunjelul si condimentele. Pulseaza de cateva ori, adauga o lingura de ulei de masline si pulseaza din nou. Gusta pate-ul de ciuperci si potriveste-l cu sare si piper. Daca preferi o consistenta mai moale, mai adauga o lingura de ulei si omogenizeaza.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.