zoot

Paste tortellini primavera cu parmezan in sos marinara

Pastele primavera nu sunt altceva decat paste cu legume. Poti alege orice tip de paste preferi, insa noi am ales tortellini pe care le-am scaldat intr-un sos de rosii delicios. Poti schimba sau improviza intotdeauna cand vine vorba de paste. Poti adauga vinete, broccoli, masline sau orice alte legume preferi.

Paste tortellini primavera cu sos marinara

Ingrediente:

  • 300g paste tortellini
  • 1 ceasca de supa concentrata de legume.
  • 4 rosii coapte, tocate marunt
  • 1 ceapa alba mare, tocata marunt
  • 1 ardei rosu, tocat marunt
  • ½ dovlecel Zucchini, dat prin razatoarea mare
  • 4-5 ciuperci champignon, curatata, tocate marunt
  • 1 ardei iute, fara nervuri si seminte, tocat marunt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei pentru gatit
  • 1 mana de cascaval ras

TORTELLINI PRIMAVERA CU PARMEZAN IN SOS MARINARA

Pune apa la fiert si fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le intr-o strecuratoare mare.

Incalzeste doua linguri de ulei de gatit intr-o tigaie adanca cu capac. Adauga ardeiul rosu, dovlecelul, ciupercile si ardeiul iute. Caleste-le pana se inmoaie si asezoneaza cu sare si piper. Toarna supa concentrata de legume, acopera tigaia cu capac si continua sa gatesti legumele pentru o jumatate de ora, pana se gatesc legumele.

Separat, incalzeste 2 linguri de ulei si caleste ceapa. Cand devine translucida, adauga usturoiul pisat, sare si piper si gateste inca un minut. Adauga rosiile si continua sa gatesti la foc mic pana sosul se ingroasa. Adauga legumele si pastele fierte si scurse si mai tine pe foc cateva minute pentru a se imbiba aromele.

Transfera pastele in farfurii si serveste cu parmezan ras.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.