zoot

Paste Gnocchi cu pesto din busuioc

Ce spui de o portie de paste de casa din cartofi, servite alaturi de un sos pesto din frunze proaspete de busuioc? O masa principala sanatoasa care-ti rasfata toate papilele gustative.

Paste gnocchi cu peste busuioc

 

Ingrediente pentru paste gnocchi:

  • 500g cartofi fierti sau copti
  • 160g faina alba 000
  • 1 ou BIO
  • ½ lingurita de sare

Ingrediente pentru pesto:

  • 4 buchete de busuioc proaspat
  • 30g nuci de pin
  • 60 g parmezan ras
  • 30 g branza Pecorino Sardo rasa
  • 1 catel de usturoi
  • 10g sare
  • 60 ml ulei de masline extravirgin

PASTE GNOCCHI CU PESTE DIN BUSUIOC

Dupa ce cartofii s-au racit suficient astfel incat sa-i poti modela, curata-i si da-i prin presa de cartofi sau razatoarea mica. Acest pas ii aereaza si-I pregateste pentru modelare.

Sterge bine blatul de lucru si presara faina peste el. Transfera cartofii rasi si in mijlocul lor toarna oul batut. Amesteca ingredientele pentru a forma aluat. Ar trebui sa obtii un aluat de consistenta moale.

Tapeteaza aluatul cu faina si imparte-l in sase snururi groase de cate 1 cm. Taie din fiecare snur bucati de paste gnocchi de 1.5 cm si preseaza-le cu o furculita pentru a le imprima model.

Lasa-le sa se usuce pentru 15 min inainte de a le pune la fiert.

Intre timp, pregateste pesto-ul de busuioc: spala frunzele de busuioc si lasa-le sa se usuce pe un servet de bucatarie. Zdrobeste catelul de usturoi. Adauga putina sare grunjoasa si frunzele de busuioc in mojar. Piseaza-le cu ajutorul unei miscari circulare in jurul peretilor. Dupa ce s-au omogenizat si incepe sa iasa lichidul verde, adauga branzeturile rase. Amesteca apoi toarna uleiul treptat si omogenizeaza.

Umple oala cu apa, cand a dat in clocot adauga sarea si pastele gnocchi. Acestea sunt fierte cand se ridica la suprafata apei. Scoate-le cu o spumiera si serveste-le cu pesto din busuioc.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.