zoot

Paste Fusilli cu legume verzi si branza Gorgonzola

Nu numai ca sunt accesibile, pastele se pregatesc si repede. Sunt cina ideala cand ajungi acasa obosita dupa servici si totusi ai manca o masa calda. Pregatite cu legume verzi, sunt usoare si satioase, genul de ‘confort food’ de care ai nevoie dupa o zi lunga.

Paste vegetariene cu broccoli

Ingrediente:

  • 150g paste Fusilli (sau alt tip de paste)
  • 150g broccoli
  • 150g sparanghel
  • 80g branza Gorgonzola
  • 3 rosii uscate
  • 6 rosii cherry (1 rosie mare)
  • O mana de frunze de busuioc
  • Sare si piper, dupa gus
  • 1 lingura ulei de masline

Paste Fusilli cu legume verzi si branza

Pune la fiert apa si adauga pastele cand ajunge in punctul de fierbere. Sareaza si fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet.

Toarna apa fierbinte peste rosiile uscate pentru a se inmuia.

Pregateste legumele verzi pentru gatire: desfa capatana de broccoli in buchetele, indeparteaza  capatul tare al sparanghelului, spala bine legumele si lasa-le la uscat. Taie rosiile cherry pe jumatate si toaca frunzele de busuioc. Toaca si rosiile uscate si hidratate.

Cu cinci minute inainte ca pastele sa fie gata, incinge uleiul intr-o tigaie adanca si soteaza buchetelele de broccoli. Dupa un minut adauga si sparanghelul si gateste-le.

Scurge pastele si adauga-le in tigaie. Ia tigaie de pe foc, adauga rosiile, busuiocul si branza rasa, toarna putin ulei, amesteca bine si lasa tigaia acoperita pentru 1-2 minute. Amesteca si serveste!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.