zoot

Paste cu sos pesto si rosii

Cand n-ai timp sau chef sa gatesti o masa complicata, te pot indrepta intotdeauna catre paste. Versatile, pot fi la fel de delicioase alaturi de un sos de rosii sau unul de pesto.

Paste cu sos pesto si rosii

Ingrediente:

  • 650g paste la alegere
  • 2 cutii (2x400g) rosii tocate
  • 1 cutie sos pesto busuioc (190g)
  • 140g paine alba faramitata (sau pesmet)
  • 50g nuci de pin
  • 4 linguri de parmezan ras
  • 2 linguri de zahar ab
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 25g unt
  • Optional: capere sau cateva masline

PASTE CU SOS PESTO SI ROSII

Incinge 2 linguri de ulei de masline si adauga ceapa tocata. Caleste-o pana devine translucida apoi adauga usturoiul zdrobit, continua sa gatesti pana se inmoaie. Adauga rosiile si zaharul si fierbe-le la foc mic pentru 15 minute pana capata consistenta unui sos. Adauga jumatate din cantitatea de pesto, condimenteaza si presara cateva capere sau masline, daca ai. Ia de pe foc si acopera tigaia cu capac pentru a se mentine calda.

In timp ce sosul fierbe, preincalzeste cuptorul la 220C. Presara pesmetul pe fundul unei tavi de cuptor,  amesteca cu 2 linguri de ulei de masline, restul de usturoi, nucile de pin si parmezan. Da la cuptor pentru 10 minute, amestecand de cateva ori pana se rumenesc. Adauga untul in tava si da la cuptor pentru inca doua minute.

Intre timp, fierbe pastele in apa fiarta cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Scurge si pastreaza un pic din apa in care au fiert pastele. Amestec-o cu putin sos, adauga restul de sos pesto si crumble-ul din tava.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.