zoot

Paste cu sos de rosii. Rapide si gustoase!

Te cuceresc prin simplitatea lor. In mai putin de treizeci de minute te poti bucura de o masa calda si un gust clasic: paste scaldate intr-un sos de rosii aromatizat cu busuioc! Se servesc calde, alaturi de o mana de parmezan ras si cateva frunze de busuioc sau ceapa verde. Pofta buna!

Paste cu sos de rosii facut acasa

Ingrediente:

  • 2 cepe mari, tocate marunt
  • 800g de rosii pasate
  • 2 catei de usturoi
  • ½ ardei iute tocat rondele subtiri
  • 60 ml vin
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Cateva frunze de busuioc proaspat (sau o lingurita rasa de busuioc uscat)
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 450g paste
  • Parmezan ras pentru servire

PASTE CU SOS DE ROSII

Sos de rosii

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie anti-aderenta, la foc mediu. Se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine translucida, aproximativ 3 minute. Se adauga usturoiul, sarea si se mai caleste pana se inmoaie si acesta inca 1-2 minute. Se adauga rosiile pasate, zaharul, ardeiul iute si busuiocul. Se omogenizeaza bine, se toarna vinul si se fierbe sosul la foc mic catre mediu timp de aproximativ 20 de minute pana obtii consistenta dorita. Se potriveste de sare si piper, dupa gust.

Scurge spaghetele sos

Intre timp, se pun pastele la fiert in apa cu sare, urmand indicatiile producatorului (aproximativ 8-10 minute).

Potriveste cu sare si piper sos

Se scurg bine pastele si se amesteca cu sosul cald.
*** Ca aromele sa se imbine mai pregnant, poti adauga pastele in sosul de rosii din tigaie, cu cateva minute inainte sa fie luat de pe foc.

Sos de rosii pentru spaghete

Pastele cu sos de rosii se servesc alaturi de o mana de parmezan proaspat ras, ceapa verde tocata sau busuioc maruntit.

Transfera pastele cu sos in bol

Amesteca pastele cu sosul de rosiiPaste cu sos de rosiiSpaghete cu sos de rosii si parmezanPaste spachete cu sos de rosii

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.