zoot

Paste cu pesto din caju si busuioc

Paste cu pesto din caju si busuioc

Acest pesto cremos este sosul perfect pentru paste, pui, ba chiar poate fi consumat intins pe o felie de paine prajita. Nucile caju ii dau o textura untoasa si cremoasa, o nota superioara clasicului pesto din busuioc.

Poti alege orice tip de paste preferi.

Ingrediente (4 portii)

  • 300g paste
  • 100g nuci caju
  • 2 catei de usturoi
  • 50g parmezan
  • 150ml ulei de masline
  • 1 legatura de busuioc
  • Sare, dupa gust

Paste cu pesto din caju si busuioc

Pune pastele la fiert in apa clocotita, adauga sare si fierbe-le conform instructiunilor de pe pachet.

Amesteca nucile caju, usturoiul si parmezanul intr-un robot de bucatarie sau blender. Adauga busuiocul si pulseaza. Ridica capacul blenderului si toarna usor uleiul de masline in timp ce aparatul pulseaza. Dupa ce s-au amestecat bine, asezoneaza cu sare dupa gust.

Scurge pastele de apa si amesteca-le cu pesto, dupa plac.

Pestoul ramas se poate pastra intr-un recipient cu inchidere ermetica, in frigider, pana la o saptamana.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.