Dezgheata o punga de carne tocata si bucura-te de cele mai savuroase retete de paste cu carne tocata.
Spaghete cu carne tocata
O cina completa, rapida si gustoasa pentru serile in care ai lasat totul prada neprevizibilului.
Decongeleaza o mana generoasa de carne tocata si pune la fiert niste paste. Orice fel de paste.
Nu este necesar sa te limitezi la spaghete. Foloseste ce ai in dulapul din bucatarie.
Daca tot esti acolo, scoate si mirodeniile uscate, caci le vom folosi ulterior. Mai ai nevoie de cateva rosii, un morcov, o ceapa si cativa catei de usturoi. Daca te grabesti, poti folosi sosul de rosii pe care l-ai cumparat din hipermarket.
Toata treaba asta, inclusiv montatul preparatului in farfurie, n-ar trebui sa-ti ia decat putin peste jumatate de ora.
Ingrediente:
- 320g paste
- 400g carne tocata
- 1 ceapa alba, tocata marunt
- 1 morcov, dat prin razataorea mare
- 4 rosii oparite si curatate de coaja, date prin razatoare
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- Un varf de cutit de busuioc (sau / si cimbru, oregano etc)
- Sare si piper, dupa gust
- 1-2 linguri de ulei de gatit
PASTE CU CARNE TOCATA
Se pregatesc legumele dupa indicatiile de mai sus.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cand apa da in clocot, adauga un praf de sare in apa. Dupa ce s-au fiert, se lasa la scurs intr-o strecuratoare mare.
In timp ce pastele fierb, se incing 1-2 linguri de ulei intr-o tigaie adanca. Se adauga ceapa tocata si se caleste putin, pana devine translucida. Se adauga morcovul si carnea si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper.
Cand carnea s-a rumenit frumos, se adauga jumatate de ceasca de apa (sau supa concentrata de legume) si se lasa sa fiarba la foc moale pentru aproximativ un sfert de ora. Se adauga rosiile date prin razatoare, usturoiul si condimentele si se mai lasa pe foc inca zece minute.
Se monteaza preparatul in farfurii si se servesc pastele cu carne tocata calde.
Manicotti: paste umplute cu carne tocata
Le gasesti in raioanele magazinelor de specialitate si te intrebi cum se gatesc. Pastele Manicotti se oparesc in apa fierbinte dupa care sunt umplute, de regula, cu un amestec de carne si branza dupa care sunt scaldate in sos de rosii si gatite la cuptor.
Ingrediente:
- ½ cutie paste Manicotti (250g)
- 450g carne tocata
- 450ml lapte
- 750ml sos rosii marinara
- 350g mozzarella rasa
- 100g parmezan ras
- 1 ceapa alba, tocata marunt
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 4 inguri de ulei de masline
- 2 linguri de unt, bucatele
- 2 linguri de patrunjel tocat
- Sare si piper negru, proaspat macinat, dupa gust
MANICOTTI CU CARNE TOCATA SI BRANZA
Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie adanca si caleste ceapa si carnea tocata. Asezoneaza cu sare si piper. Soteaza timp de 5 minute pana ceapa devine translucida si carnea incepe sa se rumeneasca. Ia tigaia de pe foc si lasa compozitia sa se raceasca.
Unge cu ulei o foaie de copt.
Pune apa la fiert pentru pastele Manicotti si adauga-le cand a ajuns in punctul de fierbere. Sareaza. Gateste-le timp de 4-6 minute pana se inmoaie usor dar raman inca ferme la muscatura. Tranfera pastele pe foaia de copt si lasa-le sa se raceasca.
Amesteca jumatate din cantitatea de mozzarella cu jumatate din cantitatea de parmezan si patrunjeul tocat. Adauga usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust si omogenizeaza. Incorporeaza amestecul de carne si ceapa.
Preincalzeste cuptorul la 180 C.
Unge cu ulei o tava termorezistenta. Adauga pe fundul vasului jumatate din cantiatea de sos de rosii. Umple pastele Manicotti cu umplutura de carne tocata si banza. Aseaza pastele pe un singur rand in tava si toarna deasupra restul de sos de rosii. Presara restul de branza si bucatile de unt deasupra tavii.
Da tava la cuptor si gateste pentru 30-35 de minute pana cand sosul incepe sa faca bule pe margini. Asteapta cinci minute sa se raceasca si poti servi aceste paste cu carne tocata.
Lasagna cu carne tocata
Initial, poti fi intimidata de lasagna. Asta pana o faci pentru prima data. Desigur, iti ia mai mult timp decat versatilele spaghete dar iti spune, se merita sa o pregatesti atunci cand simti nevoia unui rasfat culinar.
Ingrediente:
- 12-16 foi de lasagna (in functie de marimea tavii de cuptor, vei avea nevoie de patru straturi de paste)
- 50g unt
- 50g faina
- 600ml lapte integral
- 150g parmezan
- 500g carne tocata
- 50g carnati de pui, tocati marunt
- 1 ceapa alba, tocata marunt
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 400ml passata (rosii pasate)
- 100ml vin rosu
- 2 linguri de ulei de masline
- Sare si piper, dupa gust
Lasagna cu carne tocata
Preincalzeste cuptorul la 200C.
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca la foc mediu catre mare. Faramiteste carnea tocata si carnatii, adauga-i in tigaie si gateste, amestecand din cand in cand, pana se rumenesc.
Intre timp, toaca ceapa si zdrobeste usturoiul. Adauga-le in tigaie si continua sa gatesti pentru 5-10 minute, amestecand frecvent.
Ia de pe foc si indeparteaza cea mai mare parte a grasimii lasate de carne.
Intoarce tigaie pe foc, adauga passata si vinul. Asteapta sa dea in clocot si continua sa gatesti la foc mic pentru cel putin un sfert de ora. Adauga sare si piper.
Pentru a pregati sosul bechamel, topeste untul intr-o tigaie apoi incorporeaza faina. Gateste pentru cateva minute, amestecand in continuu, apoi adauga treptat laptele. Continua sa amesteci pana da in clocot. Asezoneaza cu sare si piper si continua sa gatesti la foc mic pentru alte cinci minute, pana se intareste.
Incalzeste o oala cu apa sare si cand a adat in clocot, toarna putin ulei. Blanseaza foile de lasagna pentur un minut, cate 2-3 pe rand pentru a nu se lipi intre ele, apoi scoate-le, scurge-le si lasa-le sa se usuce pe farfurie unsa cun unt.
Pentru a asambla lasagna, pregateste o tava de cuptor inalta si unge-o cu unt sau ulei. Aseaza pe fundul acesteia trei sau patru foi de lasagna (in functie de marimea tavii). Toarna o treime din sosul de carne, toarna o treime din sosul bechamel, presara putin parmezan apoi aseaza inca un strat de foi de lasagna.
Continua cu inca doua straturi, terminand cu foile de lasagna.
Deasupra lor presara ce a mai ramas din sosul bechamel si parmezan.
Da la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumeneste si incepe sa faca bule.
Asteapta 20 de minute pentru a se raci. Aceste paste cu carne tocata sunt mult mai gustoase calde decat fierbinti, ba chiar mai bune a doua zi.