Daca ai o cutie de paste in dulapul de bucatarie si o bucata de branza poti incropi o cina gustoasa, intr-un timp record. Incearca si tu aceste retete de paste cu branza.
Paste melci spiralati cu branza si fistic
Cauti o versiune sic a pastelor ultra grase? Incearca pastele cu branza si cu pesto din fistic. Vei obtine un preparat unic, care-ti rasfata toate simturile.
Ingrediente:
- 450g paste melci spiralati bio
- 200g fistic decojit, fara sare
- 60g branza pecorino rasa, plus 40g pentru servire
- 120ml ulei de masline extra-virgin
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 ceapa alba, tocata marunt (sau 2 salote)
- 2 linguri de menta proaspata, tocata marunt
- Sare si piper, proaspat macinat, dupa gust
MELCI SPIRALATI CU FISTIC
Decojeste fisticul si marunteste-l in blender. Adauga uleiul de masline, menta si usturoiul. Pulseaza de cateva ori pentru a omogeniza bine ingredientele. Transfera amestecul intr-un bol si amesteca-l cu branza rasa si ceapa tocata. Asezoneaza cu sare.
Fierbe melcisorii spiralati in apa clocotita cu sare conform instrunctiunilor de pe pachet. Scurge apa si pastreaza jumatate de apa in care au fiert pastele.
Intoarce pastele in oala, adauga apa si pesto-ul pregatit anterior. Gateste la foc mic, amestecand incontinuu, pana se captusesc bine pastele cu sos.
Serveste aceste paste cu branza calde, garnisite cu o mana de branza pecorino rasa.
Paste conchiglioni umplute cu branza
Astazi vom pregati un tip de paste mai putin cunoscut. Este vorba de pastele Conchiglioni sau pastele scoici. Dupa ce se fierb al dente, acestea sunt umplute cu un amestec de branza, ou si patrnjel, dupa care sunt gatite la cuptor in sos de rosii.
Ingrediente pentru paste:
- 20 buc paste conchiglioni (120g)
- ½ x 125g mingiute de branza mozzarella
- 1 ou
- 175g branza ricotta
- 50g cascaval
- 1 pahar de sos de rosii
- 1 legatura de patrunjel tocat
- Sare si piper, dupa gust
Ingrediente pentru sosul de rosii:
- 2 x 400g rosii decojite in suc propriu la cutie
- 400ml apa
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- ½ ardei chili rosu, tocat marunt
- 1 mana de frunze de busuioc, tocate marunt
- 4 linguri de ulei de masline extravirgin
PASTE CONCHIGLIONI UMPLUTE CU BRANZA
Pune apa la fiert cu sare si fierbe pastele al dente conform instructiunilor de pe pachet.
Scurge-le bine si da-le deoparte.
*** Pastele vor continua sa se gateasca in cuptor, asa ca nu vei vrea sa le fierbi prea mult.
Cat timp pastele fierb, pregateste sosul:
- Incinge uleiul intr-o tigaie inalta si caleste ceapa si ardeiul iute pentru 1-2 minute
- Adauga rosiile si frunzele de busuioc.
- Asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, asteapta sa dea in clocot apoi redu focul si continua sa gatesti la foc mic timp de 20-30 minute, amestecand periodic, pana sosul se ingroasa.
Preincalzeste cuptorul la 180C si toaca patrunjelul.
Amesteca branza, oul si patrunjelul, potriveste de sare si piper.
Foloseste amestecul pentru a umple pastele.
Aseaza sosul de rosii pe fundul unui vas de cuptor.
Aseaza pastele umplute pe un singur rand si cate o bucatica de cascaval deasupra lor.
Acopera cu folie de aluminiu si da cuptor pentru 30-35 de minute pana incepe sa se rumeneasca si sa formeze bule. Indeparteaza folia si mai lasa-l la cuptor pentru inca 10-15 minute.
Aceste paste cu branza sunt gata pentru servire.
Paste Fettucine cu sos alfredo
Una dintre cele mai simple retete de paste cu branza, fettuccinele sunt scaldate intr-un sos din ingrediente lactate. Sunt gata pentru a fi servite in doar 20 de minute.
Ingrediente:
- 450g paste fettuccine, pregatite conform instructiunilor de pe pachet
- 450ml smantana
- 125g unt
- 70g parmezan, ras
- 2 linguri de crema de branza
- ½ ceapa alba, tocata
- 6-8 felii de bacon
- ½ dovlecel zucchini
- 1 lingurita pudra de usturois
- Sare si piper, dupa gust
Paste Fettuccine cu sos Alfredo
Fierbe pastele in apa fierbinte cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
Toaca ceapa si pregateste baconul.
Topeste untul intr-o tigaie adanc cu invelis anti-aderent.
Cand untul este topit, adauga ceapa si soteaz-o pana devine translucida. Adauga baconul si caleste.
Cand baconul incepe sa se inmoaie, adauga smantana si crema de branza.
Asezoneaza cu sare, piper si pudra de usturoi.
Adauga feliile de dovlecel cu 5-10 minute inainte de a lua sosul de pe foc.
Gateste la foc mic pentru 15-20 minute, amestecand continuu.
Ia tigaia de pe foc si adauga parmezanul.
Serveste aceste paste cu branza calde.
Paste gnocchi cu pesto din busuioc
Ce spui de o portie de paste de casa din cartofi, servite alaturi de un sos pesto din frunze proaspete de busuioc? O masa principala sanatoasa care-ti rasfata toate papilele gustative.
Ingrediente pentru paste gnocchi:
- 500g cartofi fierti sau copti
- 160g faina alba 000
- 1 ou BIO
- ½ lingurita de sare
Ingrediente pentru pesto:
- 4 buchete de busuioc proaspat
- 30g nuci de pin
- 60 g parmezan ras
- 30 g branza Pecorino Sardo rasa
- 1 catel de usturoi
- 10g sare
- 60 ml ulei de masline extravirgin
PASTE GNOCCHI CU PESTE DIN BUSUIOC
Dupa ce cartofii s-au racit suficient astfel incat sa-i poti modela, curata-i si da-i prin presa de cartofi sau razatoarea mica. Acest pas ii aereaza si-I pregateste pentru modelare.
Sterge bine blatul de lucru si presara faina peste el. Transfera cartofii rasi si in mijlocul lor toarna oul batut. Amesteca ingredientele pentru a forma aluat. Ar trebui sa obtii un aluat de consistenta moale.
Tapeteaza aluatul cu faina si imparte-l in sase snururi groase de cate 1 cm. Taie din fiecare snur bucati de paste gnocchi de 1.5 cm si preseaza-le cu o furculita pentru a le imprima model.
Lasa-le sa se usuce pentru 15 min inainte de a le pune la fiert.
Intre timp, pregateste pesto-ul de busuioc: spala frunzele de busuioc si lasa-le sa se usuce pe un servet de bucatarie. Zdrobeste catelul de usturoi. Adauga putina sare grunjoasa si frunzele de busuioc in mojar. Piseaza-le cu ajutorul unei miscari circulare in jurul peretilor. Dupa ce s-au omogenizat si incepe sa iasa lichidul verde, adauga branzeturile rase. Amesteca apoi toarna uleiul treptat si omogenizeaza.
Umple oala cu apa, cand a dat in clocot adauga sarea si pastele gnocchi. Acestea sunt fierte cand se ridica la suprafata apei. Scoate-le cu o spumiera si serveste-le cu pesto din busuioc.
Serveste aceste paste cu branza calde.
Salata din paste fettuccine, avocado si branza
Iata salata satioasa care tine locul unei mese principale! Cu un raport echilibrat de carbohidrati din paste, grasimi bune din avocado si proteine din branza feta, este usoara, perfect echilibrata ca gust si chiar revigoranta.
Salata din aceste fettuccine cu avocado si feta reprezinta cina perfecta pentru serile in care ajungi tarziu de la birou si n-ai timp sa gatesti.
Pe un pat de salata verde sau baby spanac, aseaza aceste paste cu branza fierte al dente, ingredientele tocate marunt, cubuletele de branza feta si un dressing tare aromat.
Ingrediente (3-4 porti):
- 1 punga (150g) mix salata verde sau baby spanac
- 300g paste fettuccine, fierte al dente
- 150g branza feta, tocata cubulete sau maruntita la mana
- 2 avocado, fara samburi, tocati cubulete
- 1 ceapa rosie, mare, tocata fideluta
- 1 ardei jalapeno, curatat de nervuri si samburi, maruntit la cutit
- 1-2 catei de usturoi, zdrobiti
- 4 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de coriandru prospat, tocat marunt
- 3 lingurite de zeama de lamaie
- 2 lingurite sare de mare
- 2 lingurite de seminte
- Piper, prospat macinat, dupa gust
SALATA DIN PASTE FETTUCINE CU AVOCADO SI BRANZA FETA
Umple o oala cu apa si aseaz-o pe foc. Dupa ce a dat in clocot, adauga pastele, potriveste cu sare si gateste pastele al dente, urmarind instructiunile de pe ambalaj. Scurge pastele, clateste-le in apa rece apoi lasa-le la scurs in strecuratoare.
Aseaza mixul de salata sau baby spanacul pe fundul farfuriilor.
Imparte pastele egal intre cele trei farfurii si aseaza-le peste patul de salata / baby spanac.
Taie avocado-ul pe jumatate, indeparteaza samburele si scobeste interiorul. Taie-l feliute si stropeste-le cu o lingurita de zeama de lamaie. Aseaza-l peste paste.
Toaca branza feta cubulete sau marunteste-o cu mana peste salata.
Toaca ceapa fideluta si presar-o peste salata.
Amesteca uleiul de masline cu zeama de lamaie, adauga coriandrul tocat, usturoiul zdrobti si potriveste de sare si piper. Toarna dressingul peste salata.
Presara semintele peste aceste paste cu branza.