zoot

Paste Conchiglioni umplute cu branza

Paste conchiglioni

Astazi vom pregati un tip de paste mai putin cunoscut. Este vorba de pastele Conchiglioni sau pastele scoici. Dupa ce se fierb al dente, acestea sunt umplute cu un amestec de branza, ou si patrnjel, dupa care sunt gatite la cuptor in sos de rosii.

Ingrediente pentru paste:

  • 20 buc paste conchiglioni (120g)
  • ½ x 125g mingiute de branza mozzarella
  • 1 ou
  • 175g branza ricotta
  • 50g cascaval
  • 1 pahar de sos de rosii
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • Sare si piper, dupa gust

Ingrediente pentru sosul de rosii:

  • 2 x 400g rosii decojite in suc propriu la cutie
  • 400ml apa
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • ½ ardei chili rosu, tocat marunt
  • 1 mana de frunze de busuioc, tocate marunt
  • 4 linguri de ulei de masline extravirgin

PASTE CONCHIGLIONI UMPLUTE CU BRANZA

Fierbe pastele

Pune apa la fiert  cu sare si fierbe pastele al dente conform instructiunilor de pe pachet.

Paste fierte in apa clocotite

Scurge-le bine si da-le deoparte.

*** Pastele vor continua sa se gateasca in cuptor, asa ca nu vei vrea sa le fierbi prea mult.

Cat timp pastele fierb, pregateste sosul:

  • Incinge uleiul intr-o tigaie inalta si caleste ceapa si ardeiul iute pentru 1-2 minute
  • Adauga rosiile si frunzele de busuioc.
  • Asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, asteapta sa dea in clocot apoi redu focul si continua sa gatesti la foc mic timp de 20-30 minute, amestecand periodic, pana sosul se ingroasa.

Toaca patrunjelul

Preincalzeste cuptorul la 180C si toaca patrunjelul.

Umplutura paste conchiglioni

Amesteca branza, oul si patrunjelul, potriveste de sare si piper.

Umple pastele

Foloseste amestecul pentru a umple pastele.

Paste la cuptor cu sos de rosii

Aseaza sosul de rosii pe fundul unui vas de cuptor.

Paste conchiglioni la cuptor

Aseaza pastele umplute pe un singur rand si cate o bucatica de cascaval deasupra lor.

Reteta paste conchiglioni la cuptor

Acopera cu folie de aluminiu si da cuptor pentru 30-35 de minute pana incepe sa se rumeneasca si sa formeze bule. Indeparteaza folia si mai lasa-l la cuptor pentru inca 10-15 minute.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.