Se numara printre cele mai simple paste cu sos de rosii. Le poti pregati acasa intr-un timp record si fara prea mult efort. Iata cateva idei de paste arrrabiata. Lasa-te inspirata!
Penne all arrabiata
Picante, aromate si absolut delicioase, pastele cu sos de rosii penne all arrabiata te vor cuceri prin simplitatea si rapiditatea cu care se pregatesc.
Pastele se pun la foc simultan cu sosul care fierbe pe un alt ochi al aragazului iar la final se trag ambele in tigaie pentru un plus de aroma.
Se serversc calde cu parmezan ras.
Ingrediente:
- 400g de paste penne
- 600g rosii intregi la cutie tocate cubulete
- 6 linguri de ulei de masline extra virgin
- 2 catei de usturoi tocate marunt
- Un ardei chilli tocat marunt (poate fi inlocui cu fulgi chili)
- O mana de fruze de busuioc proaspat
- Sare si piper dupa gust
- Parmezan ras pentru servit
Reteta penne all arrabiata
Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie inalta. Adauga usturoiul si ardeiul tocat si, dupa aproximativ un minut, adauga frunzele de busuioc si amesteca.
Indeparteaza usturoiul, ardeiul si busuiocul din ulei si lasa-le deoparte. Toarna rosiile tocate in uleiul aromat si gateste la foc mic pana cand da in cateva clocote. Intoarce mirodeniile in tigaie si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Daca sosul ti se pare acid, poti adauga o lingurita rasa de zahar.
Intre timp fierbe pastele al dente in apa fierbinte cu sare si un strop de ulei de masline. Timpii de fierbere se citesc de pe instructiunile imprimate pe ambalaj.
Scurge pastele si adauga-le in sos. Mai lasa putin pe foc pana aromele se intrepatrund apoi aseaza-le in farfurie si serveste pastele cu sos de rosii cu parmezan ras.
Tortellini primavera
Pastele primavera nu sunt altceva decat paste cu sos de rosii si legume. Poti alege orice tip de paste preferi, insa noi am ales tortellini pe care le-am scaldat intr-un sos de rosii delicios. Poti schimba sau improviza intotdeauna cand vine vorba de paste.
Poti adauga vinete, broccoli, masline sau orice alte legume preferi.
Ingrediente:
- 300g paste tortellini
- 1 ceasca de supa concentrata de legume.
- 4 rosii coapte, tocate marunt
- 1 ceapa alba mare, tocata marunt
- 1 ardei rosu, tocat marunt
- ½ dovlecel Zucchini, dat prin razatoarea mare
- 4-5 ciuperci champignon, curatata, tocate marunt
- 1 ardei iute, fara nervuri si seminte, tocat marunt
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- Sare si piper, dupa gust
- Ulei pentru gatit
- 1 mana de cascaval ras
TORTELLINI PRIMAVERA CU PARMEZAN IN SOS MARINARA
Pune apa la fiert si fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le intr-o strecuratoare mare.
Incalzeste doua linguri de ulei de gatit intr-o tigaie adanca cu capac. Adauga ardeiul rosu, dovlecelul, ciupercile si ardeiul iute. Caleste-le pana se inmoaie si asezoneaza cu sare si piper. Toarna supa concentrata de legume, acopera tigaia cu capac si continua sa gatesti legumele pentru o jumatate de ora, pana se gatesc legumele.
Separat, incalzeste 2 linguri de ulei si caleste ceapa. Cand devine translucida, adauga usturoiul pisat, sare si piper si gateste inca un minut. Adauga rosiile si continua sa gatesti la foc mic pana sosul se ingroasa. Adauga legumele si pastele fierte si scurse si mai tine pe foc cateva minute pentru a se imbiba aromele.
Transfera pastele cu sos de rosii in farfurii si serveste cu parmezan ras.
Spaghete cu sos de rosii si busuioc
Spaghetele sunt atat de versatile. Alege-le in varianta integrala si serveste-le alaturi de un sos din rosii proaspete, de sezon, asezonate cu busuioc aromat.
Ingrediente:
- 3kg rosii proaspete, blansate in apa fiarta, curatate de pielita si seminte
- 1 lingura de unt
- 2 linguri de parmezan ras
- 6 frunze de busuioc
- Un varf de cutit de fulgi de ardei iuti
- 150ml ulei de masline
- Sare si piper, dupa gust
SPAGHETE CU SOS DE ROSII PROASPETE SI BUSUIOC
Spala rosiile si pune apa la fiert. Blanseaza rosiile in apa fiarta. Indeparteaza cu o paleta si curata-le de pielita cand temperatura ti-o permite. Taie pe jumatate, indeparteaza semintele. Zdrobeste-le cu un zrobitor de cartofi. Daca nu esti multumita de textura, poti continua sa le maruntesti la cutit.
Incalzeste 90ml de ulei intr-o tigaie adanca la foc mediu catre mare, adauga rosiile, sare, piper si fulgii de ardei. Gateste sosul la foc mic pentru 25 de minute.
In timp ce sosul se gateste, incalzeste apa si fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. Adauga sare cand apa clocoteste. Lasa-le la scurs intr-o strecuratoare.
Gusta sosul si asezoneaza-l, daca este necesar. Adauga pastele si continua sa gatesti pana cand se absoarbe lichidul. Daca sosul s-a redus prea tare, adauga 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele.
Ia tigaia de pe foc, adauga restul de ulei de masline, unt, parmezan si busuioc. Amesteca. Gusta si asezoneaza aceste paste cu sos de rosii dupa plac. Serveste.
Paste cu sos de rosii facut in casa
Te cuceresc prin simplitatea lor. In mai putin de treizeci de minute te poti bucura de o masa calda si un gust clasic: paste scaldate intr-un sos de rosii aromatizat cu busuioc!
Aceste paste cu sos de rosii se servesc calde, alaturi de o mana de parmezan ras si cateva frunze de busuioc sau ceapa verde.
Pofta buna
Ingrediente:
- 2 cepe mari, tocate marunt
- 800g de rosii pasate
- 2 catei de usturoi
- ½ ardei iute tocat rondele subtiri
- 60 ml vin
- 2 linguri de ulei de masline
- Cateva frunze de busuioc proaspat (sau o lingurita rasa de busuioc uscat)
- 1 lingurita rasa de zahar
- Sare si piper proaspat macinat dupa gust
- 450g paste
- Parmezan ras pentru servire
PASTE CU SOS DE ROSII
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie anti-aderenta, la foc mediu. Se adauga ceapa tocata si se caleste pana devine translucida, aproximativ 3 minute.
Se adauga usturoiul, sarea si se mai caleste pana se inmoaie si acesta inca 1-2 minute.
Se adauga rosiile pasate, zaharul, ardeiul iute si busuiocul.
Se omogenizeaza bine, se toarna vinul si se fierbe sosul la foc mic catre mediu timp de aproximativ 20 de minute pana obtii consistenta dorita.
Se potriveste de sare si piper, dupa gust.
Intre timp, se pun pastele la fiert in apa cu sare, urmand indicatiile producatorului (aproximativ 8-10 minute).
Se scurg bine pastele si se amesteca cu sosul cald.
*** Ca aromele sa se imbine mai pregnant, poti adauga pastele in sosul de rosii din tigaie, cu cateva minute inainte sa fie luat de pe foc.
Pastele cu sos de rosii se servesc alaturi de o mana de parmezan proaspat ras, ceapa verde tocata sau busuioc maruntit.
Vezi si