zoot

Parjoale de cartofi in crusta crocanta

Unii aleg sa le faca de la zero, incepand cu fierberea cartofilor si zdrobirea acestora ca pentru piure. Altii aleg sa foloseasca resturile de piure din ziua anterioara si sa treaca direct la urmatorul pas, modelarea si prajirea parjoalelor. Indiferent de situatia in care te regasesti, acesti parjoale de cartofi sunt delicioase, atat calde cat si reci, alaturi de o salata verde sau sosul preferat.

Parjoale de cartofi

Ingrediente:

  • 600g cartofi
  • 100g miez de paine, inmuiat in apa (sau lapte) si stors
  • 2 oua
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 1 morcov, ras
  • 1-2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 100g pesmet
  • 1-2 linguri de faina
  • 1 legatura de patrunjel, tocat marunt
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei pentru prajit

PARJOALE DE CARTOFI

Cartofii se spala bine pentru a indeparta murdaria de pe coaja si se aseaza intr-o oala. Se umple apa cu apa cat sa-i acopere cu cateva degete si se da pe foc. Cand apa a dat in clocot, se sareaza. Se lasa la fiert pana sunt usor de patruns cu o scobitoare.

Dupa ce s-au fiert, se indeparteaza cu o paleta si se lasa la racit. Se indeparteaza coaja cartofilor si se zdrobesc ca pentru piure. In aceasta compozitie se adauga restul ingredientelor: ouale batute, miezul de paine, inmuiat in apa si stors, ceapa tocata fin, catelul de usturoi zdrobit, morcovul ras si verdeata tocata. Se potriveste cu sare si piper, dupa gust.

Se omogenizeaza bine toate ingredientele si, daca compozitia este inca lipicioasa si se nu se pot forma parjoalele, se adauga 1-2 linguri de faina cat sa nu se mai lipeasca de degete.

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie adanca. Se modeleaza parjoalele, se trec prin pesmet si se pun la prajit in tigaie pana se rumenesc pe ambele parti.

Parjoalele de cartofi se scot pe un platou pe care ai asezat un servet de bucatarie din hartie care are rolul de a absorbi excesul de ulei.

Parjoalele de cartofi se servesc caldute, alaturi de sosul preferat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.