zoot

Parfait de capsuni cu mascarpone si vin dulce de desert

Parfeul este desertul perfect de vara. Se poate pregati din timp, contine mai multe texturi si are un gust divin. Biscuitii pot fi inlocuiti de granola pregatita in casa iar in loc de zahar poti folosi indulcitor natural in cazul in care vrei sa-l transformi intr-un desert low-carb, prietenos cu silueta.

Parfait de capsuni cu mascarpone si vin dulce de desert

Ingrediente:

  • 400g capsuni, taiate pe jumatate
  • 250g biscuiti din faina de migdale
  • 100ml vin dulce de desert
  • 50g zahar pudra
  • 250g branza mascarpone
  • 280ml smantana dulce / frisca lichida

PARFAIT DE CAPSUNI

Introdu biscuitii intr-o punga ziplock si zdrobeste-i cu ajutorul unui facalet (nu trebuie sa-i transformi in faina, poti lasa bucatele intregi). Rastoarna-i intr-un castron adanc, presara peste ei vinul dulce de desert si amesteca.

Separat, zdrobeste capsunile cu o furculita si amesteca-le cu zaharul.

Bate branza mascarpone folosind un mixer, apoi incorporeaza treptat smantana dulce. Daca amestecul ti se pare prea gros, adauga putin lapte.

Pregateste un vas transparent si aseaza ingredientele in straturi, dupa cum urmeaza:

  • Imprastie pe fundul vasului jumatate din cantitatea de biscuitii inmuiati si taseaza.
  • Aseaza deasura jumatate din cantitatea de capsuni zdrobite si jumatate din amestecul de mascarpone.
  • Adauga inca un strat de biscuiti, unul de capsuni si unul de mascarpone.
  • Garniseste cu felii subtiri de capsuni si da la congelator pana se intareste.

Parfeul se poate ansambla si in pahare, in orice ordine preferi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.