zoot

Para posata in vin alb cu inghetata

Daca si tie iti place sa gatesti cu scortisoara, acest desert va fi pe placul tau. Moale, inmiresmata de condimentele puternice, cu un gust usor de vin, para posata ti se topeste in gura si ti-ai dori ca acest rasfat gustativ sa nu se mai termine. Alege un vin alb de calitate si pere de sezon pentru o reusita garantata.

Para posata in vin alb

Ingrediente:

  • 2 pere de sezon
  • 1 cana de vin alb
  • 1 cana de apa
  • 1 cana de zahar alb
  • ½ stick de vanilie
  • Scortisoara, dupa gust

PARA POSATA IN VIN ALB CU INGHETATA

Pune pe foc vinul, apa si zaharul intr-o tigaie adanca. Adauga scortisoara si vanilia. Amesteca la foc mic pana se dizolva zaharul apoi da usor in clocot.

Curata de coaja perele si indeparteaza cotorul. Aseaza perele in lichid, acopera cu un cerc din hartie de copt si acopera vasul cu capac. Da focul la mic si continua sa gatesti pentru 40 de minute, pana perele sunt foarte moi.

Indeparteaza perele din lichid si aseaza-le pe farfurie. Toarna peste ele putin din lichidul in care au fost psate. Para posata se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de sos si inghetata.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.