zoot

Pandispan cu lamaie. Serveste-l cu ceai!

N-ar avea cum sa nu ne placa un desert atat de versatil, simplu si rapid, precum pandispanul. Se poate consuma ca atare, pudrat cu putin zahar tos sau poate fi folosit ca blat pentru diferite prajituri sau tort. Nici macar nu cere un numar mare de ingrediente, ci doar oua, zahar si faina. Vei mai avea nevoie de o sursa de grasime si o lamaie, de la care vei folosi atat sucul cat si coaja.

Reteta de pandispan cu lamaie

Ingrediente:

  • 6 oua mari
  • 1 cana si ¼ faina alba
  • ¾ cana zahar alb
  • 80g unt topit sau ulei
  • Sucul proaspat stors dintr-o lamaie
  • Coaja rasa de pe o lamaie
  • 1 plic de praf de copt
  • Optional : zahar pudra

PANDISPAN CU LAMAIE

Pandispan cu lamaie

Preincalzeste cuptorul la 170 C.

Spala bine lamaia, da-o prin razatoarea mica pentru a obtine coaja, taie-o pe jumatate si stoarce sucul ambelor jumatati.

Separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu ajutorul mixerului, adauga-se treptat intreaga cantitate de zahar. Sunt gata cand nu se mai desprind de pe vas chiar daca intorci vasul.

Galbenusurile se freaca cu ulei pana se omogenizeaza complet. Uleiul se adauga treptat.

Zeama de lamaie se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia de galbenusuri, amestecandu-se usor pana se omogenizeaza. Se toarna peste compozitia de oua.

Compozitia de galbenusuri se incorporeaza  usor in compozitia de albusuri, cu ajutorul unei spatule din silicon, folosind miscari de sus in jos. Faina se incorporeaza si ea treptat, in acelasi fel. La final se adauga si coaja de lamaie ramasa.

Compozitia se toarna in doua tavi de copt unse cu ulei si tapetate cu faina (sau intr-o tava dreptunghiulara). Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc timp de aproximativ o jumatate de ora, pana interiorul este copt. Fa testul scobitoarei (introdu o scobitoare in centrul formei. Daca iese curata si nu se prinde de ea compozitie, atunci pandispanul este facut).

Dupa ce este scos din cuptor, pandispanul se lasa la racit. Se poate orna cu glazura sau zahar pudra.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.