zoot

Palacinka: clatita cu sunca si cascaval

Clatitele sunt deosebit de versatile. Se pot transforma dintr-un desert intr-un mic dejun copios daca alegi sa le umpli cu sunca si cascaval. Este vorba de varianta sarata a clatitelor. Se pregatesc la fel de simplu si se servesc imediat, calde, desi compozitia se poate pastra in frigider, acoperita cu o folie de aluminiu pentru a se refolosi a doua zi. Cu toate acestea, s-ar putea sa fie nevoie sa o subtiezi cu putin lapte.

Palacinka clatita cu sunca si cascaval

Ingrediente:

  • 4 felii de sunca presata
  • 4 felii de cascaval
  • 60g faina alba
  • 120ml lapte (sau mai mult, dupa necesitati)
  • 1 ou
  • 1 lingura de unt topit, la temperatura camerei
  • Un praf de sare
  • Ulei de gatit

CLATITE CU SUNCA SI CASCAVAL

Intr-un bol de mixer amesteca faina, laptele, oul si untul topit cu un praf de sare. Continua sa adaugi lapte pana obtii o consistenta de smantana.

Toarna o lingurita de ulei de gatit intr-o tigaie de clatite si foloseste un servet pentru a unge toata suprafata tigaii. Pune tigaia pe foc mare pentru a se incinge.

Ia jumatate de polonic din compozitie si toarn-o in tigaie. Inclina tigaia in toate partile pentru a se captusi uniform pe fund si prajeste-o pe o parte timp de 1-2 min. Cand marginile incep sa se desprinda de pe tigaie, foloseste-te de o spatula pentru a intoarce clatita pe partea cealalta.

Continua sa o gatesti inca 30-45 de secunde pe partea cealalta. Transfer-o pe platou si repeta, ungand de fiecare data tigaia cu ulei.

In timp ce clatita ulterioara se gateste in tigaie, umple prima clatita cu o felie subtire de cascaval (sau cascaval dat pe razatoare mica pentru a se topi mai repede la contactul cu aluatul cald) si o felie de sunca presata. Ruleaza si pregateste-o pentru servire.

Clatitele cu sunca si cascaval se servesc calde.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.