zoot

Paine RAW din seminte de in

Paine raw din seminte de in

Cu gust de nuci, cu o textura crocanta, painica raw din seminte este usor de pregatit, fie la uscator, fie la cuptor (caz in care nu o mai putem numi raw). Poti intinde pe ea de la pesto la hummus sau pate vegetal. Probabil te intrebi cum se prinde painea in lipsa fainii. Raspunsul sta in semintele de psyllium. Acestea sunt fibre absorbante, capabile sa absoarba de pana la zece ori greutatea lor.

Ingrediente:

  • 350ml apa
  • 135g seminte de floarea soarelui
  • 90g seminte de in
  • 65g migdale, maruntite la cutit
  • 145g fulgi de ovaz
  • 2 linguri de seminte de chia
  • 4 linguri de tarate de psyllium
  • 1 lingura de sare fina
  • 1 lingura de sirop de artar
  • 3 linguri de unt de cocos topit

PAINE RAW DIN SEMINTE DE IN

Intr-un castron adanc amesteca ingredientele uscate.

Separat, intr-un castron mic amesteca sirop de artar, ulei de cocos si apa.

Toarna ingredientele lichide peste cele solide si amesteca bine pana se omogenizeaza si aluatul devine foarte gros (daca este prea gros, adauga inca 1-2 linguri de apa pana devine manevrabil).

Unge cu ulei de cocos tava.

Intinde aluatul  pe fundul tavii si aplatizeaza-l cu fundul unei linguri.

Deshidrateaza painea raw la 40C pentru 12h sau pana cand painea este uscata.

*** Daca nu ai un deshidrator, poti usca painea si in cuptor. Aseaza tava pe raftul de sus, la treapta cea mai joasa de caldura

Taie painea in 12 bucati si pastreaz-o intr-un recipient cu inchidere ermetica pana la o saptamana.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.