zoot

Paine cu usturoi, in folie de aluminiu

Ai pofta de o gustare rapida dar delicioasa? Iti recomandam painea cu usturoi, pregatita la cuptor, in folie de aluminiu. Nici ca se putea o gustare mai simpla! Calda, proaspat scoasa din cuptor, cu o aroma nconfundabila de usturoi, inmuiata de unt si parmezan, continua sa te uimeasca de fiecare data. Tii post sau esti vegana? Inlocuieste untul cu ulei de masline. Te vei bucura de un preparat la fel de deicios.

Ingrediente:

Ingrediente paine cu usturoi

  • O franzela, taiata felii, pe diagonala (150g)
  • 2 catei de usturoi
  • 60g de unt, la temperatura camerei sau ulei de masline
  • Sare si piper, dupa gust
  • Optional: o mana de parmezan ras

PAINE CU USTUROI, IN FOLIE DE ALUMINIU

Paine cu usturoi, in folie de aluminiu

Adauga untul intr-un castron si lasa-l la temperatura camerei, sa se inmoaie. Rade deasupra usturoiul, folosind razatoarea mica, adauga un praf de sare si piper proaspat macinat. Amesteca bine.

Aseaza o folie de aluminiu pe o tava de cuptor (suficient de lunga cat sa inveleasca painea) si aseaza franzela pe folie. Taie painea felii fara a crusta baza apoi unge fiecare felie de paine cu amestecul de unt. Optional, poti presara putin cascaval ras pe fiecare felie.

Inveleste paine in folia de aluminiu si da tava la cuptorul preincalzit la 200 C. Coace painea timp de 15-20 de minute pana cand crusta devine crocanta si branza se topeste. Indeparteaza folia si serveste painea cu usturoi calduta.

Feliile de paine se pot pregati la cuptor, in aceeasi maniera, infasurate individual in folie de aluminiu. Se pot servi in locul bruschetelor, ca antepaste.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.