zoot

Paine cu faina de cocos. Numai buna pentru tartine!

Cu o consistenta densa, un gust pronuntat de cocos si un miros care se raspandeste toata casa, painea cu faina de cocos este numai buna de tartinat la micul dejun. Este o paine saraca in carbohidrati si nu are gluten. Se prepara rapid, prin amestecarea ingredientelor, fie cu mixerul, fie in blender. Deoarece nu contine gluten si nici drojdie, textura si gustul acesteia sunt mult diferite de cele ale traditionalei paini din grau. Acest fapt n-ar trebui sa o faca mai putin dezirabila,ba din contra. Pune-ti imaginatia la incercare si gaseste modalitati inedite de a o consuma, aducand un plus de proteine dietei zilnice.

Paine low carb din faina de cocos

Ingrediente:

  • ¾ cana de faina de cocos
  • 6 oua organice, la temperatura camerei
  • ½ cana ulei de cocos, topit si racit
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita de otet
  • 1 lingura de sirop de agave
  • 1 lingura faina de Konjac / pulbere de arorut (agent de ingrosare)
  • 1 lingurita praf de copt

Paine cu faina de cocos

Paine fara gluten cu cocosPaine cu faina de cocosPaine de cocos feliataFelii paine cocos

Preincalzeste cuptorul la 180 C.

Scoate ouale din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei si topeste uleiul de cocos in bain marie sau in cuptorul cu microunde. Lasa-l sa se raceasca.

Amesteca ingredientele uscate (faina de cocos, sarea, agentul de ingrosare, praful de copt) intr-un bol.

Separat, bate ouale, otetul de mere si uleiul cu mixerul. Adauga treptat cate o lingura din ingredientele uscate pana incorporezi toata compozitia. Potriveste de sare si (optional) indulcitor natural.

Unge cu unt o forma de chec si toarna compozitia.

Da forma la cuptor timp de 40-55 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul formei iese curata.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.