zoot

Paella cu fructe de mare

Se spune ca paella deriva din kabsah, un preparat din Peninsula Arabica. Arabii au adus orezul in sudul Spaniei in secolul al IX-lea, impreuna cu alte mirodenii, precum sofranul. In mod traditional, paella se gateste in tigai subtiri si adanci. Preparatul final ar trebui sa fie ‘uscat’ dar moale si fiecare bob sa se separe. Este un preparat de vara, cu ingrediente comune in orice bucatarie. Poate fi servita in familie sau invitatilor, se combina excelent cu fructele de mare.

Paella

Ingrediente:

  • 1l supa concentrata de peste
  • 150g creveti decorticati
  • 450g baby calamari eviscerati
  • 150g peste alb
  • 400g orez cu bobul mediu
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 1 catelde usturoi, zdrobi
  • 2 linguri de pasta de tomante
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Un praf de sofran
  • 2 lingurite de paprika dulce
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • Sare si piper, dupa gust

PAELLA CU FRUCTE DE MARE

Incinge uleiul intr-o tigaie adanca la foc mediu, adauga ceapa tocata si gateste timp de cateva minute pana devine translucida. Adauga pasta de tomate si amesteca pentru a se omogeniza cu ceapa si uleiul.

Adauga crevetii, calamari si pestele alb in tigaie. Gateste pestele timp de 3-5 minute pana devine aproape opac. Adaga orezul si amesteca mirodeniile (safron, paprika, usturoi si patrunjel). Toarna supa concentrata de legume si sareaza.

Da focul la mare pana da in clocot apoi redu temperatura si continua sa gatesti la foc mic. Gateste paella descoperita, timp de 30-40 de minute, sau pana cand lichidul se absoarbe. Cand paella este gata, las-o sa stea acoperita in tigaie pentru inca 10 minute pentru a absorbi tot lichidul.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.