zoot

Pachetele de primavara chinezesti cu pui

Nu trebuie sa fii fan al bucatariei chinezesti pentru a servi ca aperitiv pachetele de primavara. Prajite intr-o baie de ulei, la foc rapid, sunt gata in putin peste 30 de minute si se servesc calde, alaturi de sos de rosii.

Reteta pachetele de primavara

Ingrediente:

  • 16 foi de orez
  • 200g piept de pui, tocat marunt
  • 1 ou batut
  • 4 ciuperci chinezesti uscate, hidratate in apa pentru 20 de minute, scurse si tocate marunt
  • 2 cepe verzi, tocate marunt
  • 1 morcov mic, tocat julienne
  • 75g de germeni de fasole
  • 1 si1/2 lingura de sos de soia
  • 1 lingura sos de stridii
  • 1 lingura de mirodenii uscate
  • 1 lingura de radacina de ghimbir rasa
  • Sare de mare si piper alb, dupa gust
  • Ulei pentru gatit

PACHETELE DE PRIMAVARA CU PUI

Incinge o lingura de ulei, adauga carnea de pui si ciupercile si prajeste-le la foc rapid, timp de 1-2 minute, amestecand si agitand tigaia periodic. Asezoneaza cu o lingura de sos de soia si mirodeniile uscate, apoi transfera intr-un bol adanc si lasa-le sa se raceasca pentru 10 minute.

Adauga in bol restul ingredientelor: ghimbirul ras, germenii de fasole, ceapa verde si morcovul. Toarna o jumatate de lingura de sos de soia si o lingura de sos de stridii, asezoneaza cu sare si macina piperul. Omogenizeaza bine compozitia si potriveste-o pe gustul tau.

Aseaza doua foi de orez, una peste cealalta, aseaza o lingura din compozitie in centrul foii, ruleaza si impatureste pachetelul, sigilandu-l cu ajutorul unei pensule din silicon inmuiata in ou batut.

Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si prajeste pachetelele de primavara pentru 2-3 minute sau pana cand se rumenesc frumos. Indeparteaza-le cu o spatula si aseaza-le pe un servet de bucatarie.

Transfera-le pe platou si serveste-le imediat.

Idei de plating:

Pachetele de primavara

Pachetele de primavara 3

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.