zoot

P90X, 90 de zile te despart de corpul mult dorit

P90X este un program de exercitii de slabit, dezvoltat de Tony Horton si comercializat de BeachBody.com. Fiind unul dintre cele mai populare programe de fitness din America, P90X se adreseaza atat barbatilor cat si femeilor si contine exercitii de slabit pe care le puteti efectua in caminul vostru, fara a fi necesar a va deplasa la sala sub supravegherea costisitoare a unui trainer personal.  Si toate aceastea cu ajutorul unui singur om: Tony Horton, creatorul P90X.

 • A vandut programe de fitness in valoare de peste 500 de milioane de dolari
 • A scris numeroase carti: Bring it! Crush It!
 • A dezvoltat un serviciu de livrare de mancare la domiciliu
 • A antrenat pe toata lumea, de la Bruce Springsteen la Usher, la Paul Ryan, Michelle Obama si milioane de femei ca tine.
 • Este numit “The Weight Loss Guru”

Popularitatea lui Tony Horton nu se datoreaza doar lucrului cu persoane publice celebre din SUA, precum senatorul Paul Ryan, un fan declarat al P90X, dar si prima doamna a Americii, Michelle Obama in campania “Let’s Move”. Cu toate acestea, in Romania nu se bucura de o mare popularitate in randul impatimatilor de exercitii de slabit si tonifiere. Pe aici, pe colo, pe un blog sau forum sunt cateva cuvinte adresate celui mai celebru antrenor de fitness al Americii. Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca programele de fitness ce contin exercitii de slabit efectuate in confortul propriului camin.

Cu peste 215.000 de like-uri pe facebook si aproape 630.000 de like-uri pe pagina de produs P90X, Tony Horton este cunoscut pentru lucru cu atletii profesionisti, vedete de cinema si persoane publice, avand o expertiza de peste 20 de ani in toate domeniile fitness-ului. Despre povestile de succes ale lui Tony Horton, cat si aparitiile nenumarate in presa precum Men’s Health, Star Magazine, People, US Weekly, puteti citi aici.  Mai mult, Tony Horton s-a clasat pe locul 47 in editia top 49 barbati 2012 in cadrul AskMen.com, la varsta de 54 de ani.

DEMO program de antrenament P90X

Beachbody.com il proclama un program revolutionar de 12 antrenamente care iti vor schimba viata. P90X nu contine numai exercitii de slabit si de tonifiere a musculaturii, ci si un plan cuprinzator de alimentatie, un ghid detaliat de fitness, un calendar P90X si foi de supraveghere a progresului inregistrat.

P90X necesita un spatiu restrans, de cativa metru, un set de gantere sau o banda de rezistenta, o bara de piept si aproximativ o ora pe zi, timp pe care sa il dedici programului de exercitii de slabit.

Antrenamentele P90X includ exercitii pentru piept si spate, exercitii pentru picioare si fese, piept, umeri, tricepsi, bicepsi dar si numeroase alte programe ce contin exercitii de slabit inovatoare, precum:

 • Exercitii plyo (pliometrice), formate din sarituri explozive care imbunatatesc dramatic performantele atletice.
 • Stretching, prin care se atinge un nivel ridicat de atletism si previne eventualele leziuni.
 • Cardio, un antrenament de intensitate joasa, distrativ care se concentreaza pe tonifierea si intarirea musculaturii, ca tu sa te simpli zvelta si slaba.
 • Kenpo, un antrenament intens cardiovascular, pentru rezistenta, echilibru si coordonare
 • Yoga, combina rezistenta cu echilibrul si flexibilitatea atat pentru bunastarea fizicului cat si calmul mintii.

Pe site-ul BeachBody.com puteti vedea evaluari ale acestui program de exercitii de slabit. 15 din 15 oameni recomanda acest produs, considerandu-l foarte eficient, un program de exercitii de slabit care se ridica la nivelul asteptarilor celor care l-au urmat, dar si distractiv prin natura si carisma antrenorului Tony Horton.

Chiar si asa, sunt suficienti cei care considera ca timpul alocat acestui program este unul destul de mare, fiind necesare aproximativ 60 de minute pe o perioada de 90 de zile, de unde si numele programului P90X (extreme).

Filozofia de baza a P90X: Intregul principiu pe care se bazeaza acest program de exercitii de slabit se numeste “Confuzia musculara”. Ce inseamna asta? Practic iti pacalesti muschii care de regula, se obisnuiesc cu un anumit tip de exercitii si dupa o perioada nu mai dau randament iar rezultatele intarzie sa apara. Programul de exercitii de slait P90X foloseste diferite faze de antrenament pentru ca musculatura sa nu se adapteze si sa continue sa creasca. P90X garanteaza inlaturarea acestui efect “platou” atat de des intalnit in antrenamentele obisnuite. Corpul vostru nu se va obisnui cu exercitii de slabire de rutina, nu va inceta a se dezvolta pe parcursul celor 90 de zile.

Parerea fucsia.ro

 1. P90X este un program cu exercitii de slabit complex, nu neaparat prin natura exercitiilor cat prin diversitate. Vei beneficia un program care combina exercitii de forta cu gantere, cu programe cardio, streching, kenpo si yoga. Planul P90X te va ajuta in stabilirea antrenamentelor pe zile, cu o zi de recuperare in fiecare saptamana. Diversitatea programului iti garanteaza faptul ca nu te vei plictisi de aceste 90 de zile de exercitii de slabit.
 2. P90X se adreseaza in principal barbatilor, si se pare ca barbatii sunt cei care ii sporesc popularitatea (daca veti cauta videoclipuri before and after P90X majoritatea celor care au postat rezultate uimitoare sunt barbati). Aceasta nu inseamna ca femeile nu pot efectua aceste exercitii de slabit. Din contra. Oricine poate efectua programul in propriul lui ritm, cu greutati mai usoare sau chiar cu lipsa greutatilor.
 3. Anumite exercitii de slabit si fitness din interiorul programului P90X au o dificultate sporita. Spre exemplu, in cadrul programului de exercitii pliometrice, repetarea timp de un minut poate fi istovitoare chiar daca ritmul nu este neaparat unul care sa te lase fara respiratie. In acest caz se va reduce durata sau intensitatea, nu se va renunta la program.
 4. Atunci cand te obisnuiesti deja cu acest program de exercitii de slabit poti mari intensitatea sau poti lucra cu gantere mai grele.

Este suficient sa incepi o cautare pe YouTube.com cu interogarea “p90x before and after” pentru a vedea rezultate uimitoare postate de cei care au urmat cele 90 de zile de antrenament dar si dieta recomandata de Tony Horton. Ca orice schimbare, necesita foarte multa munca si determinare. Insa se poate! Altii au demonstrat-o!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.