zoot

Oua ochiuri in paine toast pentru un mic dejun tarziu

Ti se intampla sa sari peste un mic dejun pentru ca nu ai niciodata timp? Iata o idee inedita de a gati traditionale oua ochiuri, atat apetisanta cat si rapida! Se aleg doua felii de paine toast, se decupeaza interior si se sparg ouale in spatiul format. Se gatesc la tigaie, pe aragaz sau in cuptor, dupa cum preferi. Vei obtine un mic dejun tarziu (sau un brunch) cu care-ti poti impresiona partenerul.

Oua ochiuri in paine

Ingrediente:

  • 2 felii de paine toast
  • 2 oua organice
  • Un cub de ghee (unt clarifiat)
  • Sare si piper dupa gust.

OUA OCHIURI IN PAINE TOAST

Se incinge o tigaie si se topeste untul.

Se decupeaza feliile de paine cu ajutorul unei forme din inox pentru prajituri sau se decupeaza folosind varful unui cutit.

Se aseaza feliile de paine in tigaie si se sparge cate un ou in fiecare gol al painii.

Se acopera tigaia cu un capac transparent si se gatesc ouale ochiuri in paine la foc mic pana se prinde complet albusul. Folosind un capac transparent poti monitoriza cu usurinta intregul proces.

Se asezoneaza cu sare si piper si se servesc cu verdeata tocata sau parmezan.

*** Daca albusul refuza sa se lege, poti alege sa intorci felia de paine cu ou pe partea cealalta pana se rumeneste frumos.

*** Ouale in paine se pot gati si in cuptorul preincalzit, aseza intr-o tava de copt peste care ai asezat o foaie de copt. Se gatesc la 150 de grade, timp de 15-20 de minute pana oul s-a solidificat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.