zoot

Oua en cocotte: oua la cuptor cu caviar

Este atat de simplu sa transformi un mic dejun banal intr-o masa sofisticata. Este o reteta atat de simpla si totusi foarte apreciata. Oua la cuptor sau oua en cocotte, se pot servi la prima ora din dimineata pentru un mic dejun satios si delicios. Poti gati unul sau mai multe, in functie de numarul de vase ramekin pe care le ai la indemana.

Oua la cuptor

Ingrediente:

  • Oua bio
  • Unt sau ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Optional: lapte sau smantana; ierburi proaspete tocate, branza tocata, ceapa caramelizata, bacon prajit, ceapa verde tocata, caviar etc.

OUA EN COCOTTE

Preincalzeste cuptorul la 190 C. Aseaza un prosop de vase pe fundul unei tavi de cuptor ca vasele ramekin sa nu alunece in timp ce manevrezi tava.

Unge vasele ramekin cu unt sau ulei de masline. Daca vrei sa adaugi legume sau branza rasa, acum este momentul sa le asezi pe fundul vaselor.

Sparge cate un ou in fiecare vas ramekin.

Asezoneaza cu sare si piper. Dac vrei ca galbenusul sa nu se intareasca, adauga o lingura de smantana deasupra oului.

Aseaza vasele ramekin in tava, peste prosop. Toarna apa calda in tava pana la jumatatea veselor ramekin.

Aseaza tava de cuptor pe raftul din mijloc si coace ouale in functie de preferinta:

  • 12-15 minute pentru galbenus moale
  • 15-18 minute pentru galbenus moale dar gatit
  • 20 de minute si peste pentru galbenus tare

Foloseste-te de manusi pentru a scoate tava din cuptor si pentru a indeparta vasele ramekin. Ouale en cocotte se servesc calde, simple sau cu toppingul preferat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.