zoot

Oua Benedict: un mic dejun cu traditie

Oua benedict

O reteta destul de pretentioasa poate fi adaptata necesitatilor de moment. Alege o chifla proaspata care sa semene cat mai mult cu un English Muffin, unge-o cu sos olandez, adauga o feliuta de sunca iar deasupra cresteaza un ou posat (ochi romanesc).

Ingrediente:

  • 4 oua proaspete
  • 2 chifle English Muffins
  • 4 felii de bacon canadian sua sunca Parma
  • 4 lingurite rase de sos olandez
  • 3 linguri de otet

OUA BENEDICT

Umple cu 3l de apa o oala si adauga otetul. Dupa ce a dat in primul clocot, redu focul la mic. Sparge oul intr-o ceasca, creeaza un vartej in apa si transfera usor oul in apa. Albusul ar trebui sa se stranga in jurul galbenusului si dupa 3minute sa se coaguleze. Daca nu are consistenta dorita, mai lasa-l la fiert inca 30-60 de secunde. Repeta si cu celelalte oua si transfera-le intr-un bol umplut cu apa rece pentru a opri procesul de gatire.

Incalzeste chiflele la microunde sau prajeste-le usor in toaster, taie-le pe jumatate, unge fiecare jumatate cu sos olandez, aseaza cate o felie de sunca apoi adauga cate un ou posat. Cresteaza ouale posate si bucura-te de mic dejun cu traditie. Feliile de sunca sau bacon se pot praji daca preferi o textura crocanta.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.