•  
  •  

Otet de mere pentru slabit? Parerile cercetatorilor tind sa sustina aceasta afirmatie. Numeroase studii efectuate pe animale si altele pe oameni arata potentialul otetului in curele de slabire.

 

Otetul de mere

Otet de mere pentru slabit pareri

In ultimul timp otetul de mere a capatat o popularitate din ce in ce mai mare, insa oamenii au inceput sa-l foloseasca inca cu mii de ani in urma.

Otetul de mere se obtine printr-un proces de fermentare ce are loc in doua etape. In prima etapa, merele sunt taiate sau zdrobite si combinate cu drojdie, pentru a contribui la convertirea zaharului in alcool. In a doua etapa are loc fermentarea alcoolul pana la acid acetic.

Productia traditionala de otet de mere dureaza in mod obisnuit aproximativ o luna, dar unii producatori accelereaza procesul, astfel incât este nevoie doar de o zi.

Acidul acetic este principalul component activ al otetulului de mere. De asemenea, cunoscut sub numele de acid etanoic, acesta este un compus organic cu un gust acru si miros puternic. Termenul provine de la cuvantul latin „acetum”. Otetul mai contine, apa si urme de alti acizi, cum ar fi acidul malic.

O lingura (15 ml) contine aproximativ trei calorii si practic deloc carbohidrati.

 

Otet de mere pentru slabit

Otet de mere pentru slabit

Unele cercetari pe animale sugereaza ca acidul acetic din otetul de mere poate duce la pierderea in greutate in mai multe moduri:

  • Scade nivelul zaharului din sange. Acidul acetic imbunatateste capacitatea ficatului si muschilor de a gestiona cu nivelul de zahar, se arata intr-un studiu efectuat pe soareci Sursa
  • Scade nivelul de insulina. Acidul acetic reduce raportul insulina-glucagon, care ar favoriza arderea grasimilor, se arata intr-un studiu efectuat pe soareci Sursa
  • Imbunatateste metabolismul. Datorita cresterii cantitatii de enzima AMPK, duce la arderea grasimilor si gestionarea mai efectiva a lipidelor si zaharului de catre ficat, se arata intr-un studiu efectuat pe soareci Sursa
  • Reduce rata de depozitare a grasimilor. Acidul acetic protejeaza de obezitate prin cresterea expresiei genelor care reduc stocarea grasimilor pe diferte organe, se arata intr-un studiu efectuat pe soareci Sursa
  • Suprima pofta de mancare. Otetul poate suprima centrele din creier care controleaza apetitul, ceea ce poate duce la un aport alimentar scazut. Sursa

Intr-un studiu mic de 11 persoane, cei care au consumat otet impreuna cu o masa bogata in carbohidrati au avut un nivel de zahar in sânge peste o ora dupa masa, cu 55% mai mic decat cei care nu au luat otet.

De asemenea, au ajuns sa consume cu 200-275 mai putine calorii pe parcursul zilei.

In plus fata de efectele de suprimare a apetitului, acidul acetic din otet s-a dovedit ca incetineste ritmul in care produsele alimentare parasesc stomacul.

Otetul de mere ajuta la promovarea senzatiei de satietate si acest lucru poate conduce in mod natural la un consum mai mic de calorii atat in timpul meselor principale, cat si intre mese.

Rezultatele dintr-un alt studiu pe oameni indica faptul ca otetul de mere are efecte destul de impresionante asupra greutatii si a tesutului adipos.

In acest studiu de 12 saptamani, 144 adulti japonezi obezi au fost impartiti in trei grupe, primii au consumat 1 lingura (15 ml) de otet, altii 2 linguri (30 ml) de otet, iar alta categorie de persoane a consumat o solutie placebo in fiecare zi.

Acestora li s-a spus sa restrictioneze consumul lor de alcool, in rest sa continue cu un regim de alimentatie si de viata obisnuit. Cei care au consumat 1 lingura (15 ml) de otet pe zi au avut urmatoarele rezultate:

  • Pierderea ingreutate:  1,2 kg;
  • Scaderea in corp a procentului degrasime: 0,7%;
  • Scaderea circumferintei taliei:1,4 cm;
  • Scaderea nivelului trigliceridelor: 26%.

Aceasta este ceea ce sa schimbat la cei care au consumat 2 linguri (30 ml) de otet pe zi:

  • Pierderea ingreutate: 1,7 kg;
  • Scadere in corp a procentului degrasime: 0,9%;
  • Scadere circumferintei taliei: 1,9 cm;
  • Scadere nivelului trigliceridelor: 26%.

Grupul placebo, a câstigat de fapt 0,4 kg in plus si circumferinta taliei lor a crescut usor.

Conform acestui studiu, adaugand 1 sau 2 linguri de otet de mere in alimentatie, poti sa pierzi in greutate. Aceasta poate reduce, de asemenea, procentajul tesutului adipos din organism.

Alte beneficii ale otetului de mere

In cazul in care nu ai contraindicatii la consumul de otet, dar simti disconfort, greata, arsuri la stomac sau dureri in regiunea epigastrica, opreste imediat administrarea si consulta un medic.

 

Cum se face otetul de mere nefiltrat acasa

Otet de mere nefiltrat

Bucura-te de toate proprietatile otetului de mere nefiltrat, un produs sanatos, benefic pentru sanatatea organismului. Desi il poti cumpara ca atare din comert, iti propunem o reteta pentru a-l prepara acasa.

Ingrediente:

  • 2-3 mere organice taiate cubulete (daca nu folosesti mere organice indeparteaza coaja)
  • 2 recipiente / borcane de sticla cu capacitatea de 1l fiecare sterilizate
  • 600 ml de apa plata / filtrata la temperatura camerei
  • 2 linguri de miere
  • Tifon
  • O bucata de sfoara / banda de cauciuc

Cum se face otetul de mere acasa

Spala merele si taie-le cubulete. Aseaza-le in recipientul de sticla sterilizat si toarna apa plata / filtratata cat sa le acoperi. Adauga mierea si amesteca. Acopera gatul recipientului cu tifon si prinde-l cu o sfoara sau o banda de cauciuc. Aseaza recipientul intr-un loc cald, uscat si fara lumina.

Lumina tinde sa incetineasca sau opreste procesul de fermentatie.

Dupa doua saptamani vei observa ca apa devine tulbure si apare o spuma alba la suprafata recipientului – incepe procesul de fermentatie cand zaharul natural al merelor se transforma in alcool. Cand bucatile de mere se scufunda pe fundul recipientului, scurge lichidul intr-un alt recipient sterilizat, acopera-l cu tifon si leaga-l cu o sfoara sau banda de cauciuc.

Depoziteaza recipientul in acelasi loc pentru alte sase saptamani.

In aceasta perioada, alcoolul se transforma in acid acetic prin fermetare. Vei observa un strat gelatinos care se formeaza la suprafata, strat format din bacterie de otet si celuloza. Culoarea se limpezeste iar reziduurile se depoziteaza pe fundul recipientului. Dupa sase saptamani, se gusta otetul si daca mirosul de alcool persista, se mai lasa la fermentat.

Cand s-a incheiat procesul de fermentatie, otetul de mere se depoziteaza intr-o sticla cu capac anticoroziv si se tine intr-un loc intunecat pentru consum.

Acum ca ai aflat cum se face otet de mere acasa, poti incerca reteta si sa ne spui cum ti-a iesit. Otetul de mere nefiltrat isi pastreaza toata aroma si enzimele si se poate utiliza in salate, sosuri si alte mancaruri.

Se poate folosi si in cosmetica, ca tonic (diluat in apa) sau ca ingredient in mastile cosmetice.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro