zoot

Orez cu spanac si oua, la cuptor

Pranz rapid intr-o caserola, gata in putin peste jumatate de ora! Amesteca orezul fiert al dente cu spanacul oparit si branza rasa, sparge peste ea cateva oua si da-o la cuptor. Obtii o masa satioasa si gustoasa in cel mai scurt timp, doar din cateva ingrediente pe care le avem prin frigider.

Reteta orez cu spanac si oua, la cuptor

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 450g spanac, spalat
  • 270g orez alb, Basmati
  • 100g cascaval ras
  • 140g de branza Ricotta maruntita
  • 60g de parmezan ras
  • 2 linguri de unt (plus unt pentru a unge tava)
  • Sare si piper, dupa gust

OREZ CU SPANAC SI OUA, LA CUPTOR

Umple o oala cu apa si asteapta sa dea in clocot. Sareaza si adauga spanacul. Dupa ce s-a inmuiat (aproximativ 30 de secunde) indeparteaza si aseaza-l intr-o sita. Trace-l printr-un jet de apa rece. Scurge-l bine si toaca-l marunt.

In aceeasi  oala fierbe orezul pentru 10 minute, usor al dente. Scurge toata apa si lasa orezul sa se raceasca. Ulterior, amesteca-l cu spanacul tocat si branza.

Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.

Unge cu unt un vas de cuptor din sticla, termorezistent si presara 2 linguri de parmezan pe fundul vasului. Adauga si niveleaza umplutura de orez, spanac si branza. Deasupra umpluturii, sparge ouale si presara restul de parmezan.

Acopera si gateste pentru aproximativ 20 de minute apoi, pentru inca 10 minute, descopera si activeaza functia de rotisat pentru a rumeni parmezanul.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.