zoot

Orez cu pui si legume la tigaie

Orezul este o parte importanta din dieta celor mai multe popoare. Desi este o sursa semnificativa de proteine, orezul nu este o proteina completa, motiv pentru care ar trebui consumat langa alte proteine, precum carne, leguminoase, nuci si seminte. Poti alege orez cu bobul lung care tinde sa-si pastreze forma in timpul gatirii sau orez cu bn normal daca preferi, mai degraba, o textura de pilaf, usor lipicioasa. Aceasta reteta de pui cu legume si orez iti permite sa experimentezi dupa propriul tau gust.

Orez cu pui si legume

Ingrediente:

  • 200g piept de pui gatit, rupt in bucati
  • 200g orez gatit
  • 150g legume congelate stir fry
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 ou, batut
  • 3 fire de ceapa verde, tocate marunt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei pentru gatit

OREZ CU LEGUME SI PUI

Pulverizeaza ulei de gatit intr-o tigaie adanca si aseaz-o pe aragaz la foc mediu pentru a se incinge. Adauga usturoiul si legume si soteaza pentru 4-5 minute pana se inmoaie.

Da focul la mare, adauga orezul si fasiile de piept de pui. Continua sa amesteci inca 3-4 minute pana se incalzesc.

Adauga sosul de soia apoi toarna oul batut. Gateste inca 2-3 minute pana se gateste oul.

Ia tigaia de pe foc si adauga ceapa verde.

Serveste orezul cu legume si pui cald.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.