zoot

Orez brun cu legume la tigaie

Mesele sanatoase nu trebuie sa fie neaparat laborioase. Multe dintre retetele la tigaie sunt mai simple si mai rapide decat par. Daca ai prin casa ingredientele de care ai nevoie, poti gati o masa delicioasa in mai putin de jumatate de ora. Poti folosi ingrediente congelate sau legume de sezon, cumparate din cea mai apropiata piata.

Orez brun cu legume la tigaie

Ingrediente:

  • 100g orez brun gatit
  • 80g varza rosie tocata
  • ½ capatana de broccoli
  • ½ ardei rosu tocat feliute
  • ½ zucchini dat prin razatoarea mare
  • 1-2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 mana de patrunjel tocat
  • 1/8 lingurita pudra cayenne
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Seminte de susan pentru garnisire

OREZ BRUN CU LEGUME LA TIGAIE

Gateste orezul conform instructiunilor de pe pachet si da-l deoparte.

Toarna niste apa intr-o tigaie adanca (sau tigaie wok) si asteapta sa dea in clocot. Adauga legumele (legumele ar trebui sa fie acoperite de apa) si gateste la foc rapid timp de cateva minute pentru a le opari. Lasa-le la scurs intr-o strecuratoare adanca.

Sterge si usuca tigaia apoi incinge in ea doua linguri de ulei de masline. Adauga usturoiul, piperul cayenne si patrunjelul. Gateste la foc mare, timp de un minut, amestecand din cand in cand. Adauga legumele, orezul gatit si sosul de soia. Gateste pentru alte cateva minute pana legumele sunt patrunse.

Transfera in farfurie si garniseste cu seminte de susan.

Optiuni:

  • Poti folosi orice legume ai la indemana
  • Pentru a gati fara ulei, foloseste supa concentrata de leume in schimb.
  • Daca nu iti place mancarea picanta, renunta la pudra cayenne.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.