zoot

Omleta spaniola cu cartofi. O portie de buna dispozitie!

Un comfort food, sau o mancare pentru suflet cand ai nevoie sa-ti schimbi dispozitia, omleta spaniola cu cartofi necesita decat cateva ingrediente de baza si se prepara rapid. Daca despre buna dispozitie pe care ti-o confera, am tot amintit, omleta spaniola este si un preparat satios si complet ca raport al macronutrientilor. Cu parere de rau le spunem celor care urmeaza o dieta low carb ca este absolut delicioasa pentru ca am modificat raportul cartofi-oua, in favoarea celor dintai dar nu va faceti griji, serviti acest preparat ovo-vegetarian in zilele de incarcare.

Omleta spaniola cu cartofi

Ingrediente pentru 2-3 portii:

  • 300g cartofi curatati de coaja si taiati felii foarte subtiri (0.3cm)
  • 4 oua organice mari
  • ½ ceapa tocata fin
  • 1-2 catei de usturoi zdrobiti
  • 60 ml ulei vegetal
  • Sare de mare si piper

OMLETA SPANIOLA CU CARTOFI

Curata cartofii de coaja, spala-i bine si taie-i felii cat mai subtiri (0.3cm) folosind o mandolina.

Incinge uleiul intr-o tigaie (Iti dai seama ca este incins cand la contactul cu o felie de cartofi incepe sa sfaraie, fara a iesi fum) si adauga cartofii. Prajeste cartofii intai la foc mare, apoi la foc mediu, timp de 10-12 minute pana rumenesc usor. Transfera-i pe un platou pe care ai asezat un servetel de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.

In aceasi tigaie caleste usor ceapa tocata fin si cateii de usturoi zdrobiti, amestecand din cand in cand. Cand capata o culoare translucida, da focul mai mic pentru a nu risca sa le arzi. Transfera-le peste cartofii prajiti.

Scurge uleiul ramas in tigaie, sterge-o cu un servetel si adauga o lingura de ulei proaspat. Pune-o din nou pe foc.

Bate ouale intr-un castron mare , adauga sare si piper si amesteca-le cu cartofii prajiti, ceapa si usturoiul.

Adauga tot amestecul in tigaia incinsa si distribuie-l egal in tigaie. Prajeste omleta timp de un minut  pe o parte, apoi da focul la mediu si prajeste-o pana marginile sunt complet gatite si se desprind usor (8-10 minute). Foloseste-te de o farfurie adanca pentru a intoarce ompleta pe partea cealalta si mai gateste-o timp de 5-6 minute.

Transfera omleta spaniola pe o farfurie, taie-o felii si serveste cu parmezan sau cascaval ras.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.