zoot

Omleta cu ciuperci la tigaie

O alegere grozava pentru un mic dejun satios, omleta cu ciuperci la tigaie se prepara in aproximativ un sfert de ora si-ti va tine de foame, cel putin pana la pranz. Nu este un mic dejun pe care sa-l iei pe fuga, savureaza-l pana la ultima imbucatura!

Omleta cu ciuperci

Ingrediente (2 persoane):

  • 3-4 oua mari
  • 300g ciuperci champignon proaspete
  • 1 ceapa mica rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • Verdeata proaspat tocata
  • Sare si piper, dupa gust
  • Optional: 1 lingura de smantana
  • Optional: parmezan sau cascaval ras

OMLETA CU CIUPERCI LA TIGAIE

Spala bine ciupercile si indeparteaza coaja palariilor. Taie ciupercile  feliute subtiri pe lungime (cu toc cu picioruse, daca se pot folosi)

Toaca ceapa rosie julienne si pune-o la calit intr-o tigaie adanca, cu ulei incins.

Dupa ce ceapa a capatat o culoare translucida si s-a inmuiat, adauga ciupercile. Caleste-le bine, pe ambele parti. Daca observi ca nu lasa apa, poti adauga o lingurita de apa fierbinte (pentru a nu intrerupe procesul de gatire) in tigaie. Potriveste cu sare si piper. Tine pe foc, amestecand periodic, pana se evapora tot lichidul din tigaie si ciupercile se inmoaie. Dupa ce ciupercile s-au gatit, rastoarna-le intr-un castron, sterge tigaia cu un servet de bucatarie din hartie si pune o noua lingura de ulei de masline la incins.

Intre timp, bate bine ouale cu o furculita si potriveste-le de sare si piper. Poti adauga o lingura de smanatana grasa in compozitia de ompleta cu ciuperci.

Adauga compozia in tigaie si gateste la foc mediu, acoperind tigaia cu capac. Cu ajutorul unei spatule din lemn, ridica marginile omletei si inclina usor tigaia pentru a distribui cat mai mult din compozitia lichida pe fundul tigaii.

Cand omleta s-a inchegat pe partea inferioara, toarna ciupercile si, cu ajutorul unei palete impatureste-o in doua. Aseaza capacul si continua sa o gatesti pana se rumeneste la exterior si se incheaga la interior. Intoarce pe partea cealalta, pune capacul si repeta.

Transfera omleta cu ciuperci pe un platou, rade putin parmezan sau cascaval ras si garniseste farfuria cu verdeata. Se poate servi ca atare sau alaturi de o salata de sezon.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.