zoot

O solutie simpla pentru a prelungi viata florilor proaspete in vaza

Iti doresti ca florile taiate sa-si pastreze prospetimea pentru mai mult timp? Preparand o solutie din zahar si otet de mere poti prelungi considerabil durata de viata a majoritatii soiurilor de flori in vaza.

Zahar si otet de mere pentru flori proaspete in vaza

In momentul in care taiem florile si le asezam in vaza, intrerupem accesul la apa si substantele nutritive furnizate anterior prin intermediul radacinilor. Capatul tulpinii taiate continua sa absoarba apa, suficienta pentru a pastra floarea proaspata timp de cateva zile dar pentru a prelungi considerabil durata de viata, este necesar sa-i furnizezi nutrienti sub forma de zaharuri.

  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de otet de mere

Cele doua ingrediente se amesteca si se adauga in apa din vaza. Este necesar ca tulpinile taiate sa fie acoperite de 7-10 cm de apa.

Zaharul continua sa hraneasca florile, ajutand la deschiderea bobocilor si hranirea florilor deja deschise. Otetul, in schimb, ajuta la reglarea pH-ului apei. Un pH mai mic ajuta planta sa absoarba mai multa apa si inhiba dezvoltarea bacteriilor. Cu ajutorul otetului, poti aduce pH-ul apei la o valoare de 3.5 sau 4.0. Pentru o vaza obisnuita, foloseste un amestec de

Atentie! Nu toate florile agreeaza zaharul. In cazul narciselor, margaretelor si lalelelor, renunta la zahar.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.