zoot

O altfel de fasole batuta

Hai s-o numim ‘hummus alb’! Renunta la prajeala din ceapa, optandu-se pentru o garnisire cu cateva linguri de ulei de masline. O poti transforma intr-o reteta rapida, daca optezi pentru boabe de fasole la cutie, prefierte. Atat gustul cat si textura poate fi modificata oricand, in functie de preferinte.

Fasole batuta hummus

Ingrediente:

  • 300g fasole alba, uscata
  • 80ml ulei de masline
  • 3-4 linguri de tahini (pasta de susan)
  • 1-2 linguri de zeama de lamaie
  • 1-2 catei de usturoi
  • Sare si piper, dupa gust

FASOLA ALBA BATUTA

Lasa boabele de fasole la inmuiat, peste noapte.

Adauga-le intr-o oala si toarna apa cat sa le acopere 2-3 degete. Dupa primul clocot, adauga sarea si continua sa fierbi la foc mic timp de 40 de minute, pana cand boabele se inmoaie si pot fi zdrobite usor intre degetul mare si aratator. Ca boabele sa se inmoaie mai repede, adauga 1-2 linguri de ulei de masline in apa de fiert.

Dupa ce boabele de fasole s-au fiert, scurge apa in care au fiert insa pastreaz-o.

Toarna boabele de fasole intr-un blender, adauga uleiul de masline, pasta de tahini, catelul de usturoi, sare si piper. Pulseaza de cateva ori. Gusta si potriveste de sare si piper. Daca nu esti multumita de consistenta, poti adauga din zeama in care au fiert boabele pentru a subtia compozitia iar daca doresti sa fie mai cremoasa, mai poti adauga ulei de masline.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.